Jan-Olof Ullman

Direktør, Grund & Markplanering i Södertälje AB

Grund & Markplanering i Södertälje har vokst så det har knaket de siste årene, og av transportfirmaets ni biler er åtte DAF C85 og ingen eldre enn 2009. I tillegger det også en eldre DAF i reserve.

– DAF egner seg ypperlig for vår entreprenørvirksomhet og de krav våre kunder blant annet stiler med hensyn til miljø, sier Jan-Olof Ullman, direktør i familieforetaket.

Det var Jan-Olofs pappa som startet selskapet i 1989, og var da alene med én bil. Jan-Olof kom inn noen år senere og ytterligere én sjåfør ble ansatt.

– Vi hadde tre biler ganske lenge. Den store økningen kom fra 2005, og siden den gang har vi økt vår omsetning fra fire til ca. 20 millioner kroner, forteller Jan-Olof Ullman.

Hva ligger bak økningen?
– At vi selv har vært dyktige, og at vi har fått store kunder som bestiller mye fra oss. Jeg har et personale som er selvgående og lojale, det er en suksessfaktor.

Når han sier store kunder, sikter han først og fremst på NCC Ballast. Der er Grund & Markplanering størrelsesmessig en av de minste underleverandørene om man ser på de tolv ansatte, men samtidig en av de største om man ser på volumet de kjører for NCC. Dette er mye takket være DAF.

– Vi kjøpte de første to DAF-bilene 1997. Siden da har vi byttet ut gamle biler med nye, og samtidig utvidet kjøretøyflåten med samme merke.

De tre pilotbilene i NCC-prosjektet har et gjennomsnittlig drivstoff-forbruk som ligger like under tre liter per mil. – Det kommer i stor grad av at jeg har valgt den kraftige motoren med 410 hester.

Han understreker også at akselavstanden på 4,20 i stedet for normalt 4,30 hos konkurrentene, er en fordel.

– Takket være en kortere hjulavstand og en lengre avstand mellom aksel to og tre, får bilen samme lastekapasitet som om akselavstanden hadde vært 4,30. Nå får jeg i stedet en kortere bil og betydelig bedre svingradius.

Han legger også vekt på andre fordeler som at det er lett å komme inn og ut, høy bakkeklaring og ikke minst det bekvemme førerhuset.

– Den har veldig god sikt, noe som er viktig for våre sjåfører, avslutter Jan-Olof.