Sisustus

Täydellinen työympäristö jossa kattavat säilytysmahdollisuudet.

Täydellinen työskentely-ympäristö

LF on saatavilla kolmella ohjaamovaihtoehdolla: Day Cab, erityisen tilava Extended Day Cab ja Sleeper Cab. Kaikki nämä ovat sisältä tilavia, mutta ulkopuolelta kompakteja.

Miellyttävä

Rentoutunut kuljettaja on parempi kuljettaja. Juuri siitä syystä DAF on nähnyt niin paljon vaivaa LF:n sisustuksen kehittämisessä. Tämä on täydellinen työskentely-ympäristö, jossa on noudatettu samoja korkeita laatustandardeja kuin XF:ssä ja CF:ssä. Kojelauta on sekä hyvännäköinen, hyvin varustettu että helppokäyttöinen. Kaikkiin säätimiin ylettyy hyvin, ja ne ovat loogisessa järjestyksessä toiminnon mukaan, minkä ansiosta kuljettajan on helpompi löytää ne. Erittäin tehokas lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä auttaa aina saavuttamaan nopeasti ihanteellisen lämpötilan ajoneuvon sisällä. Täydellistä, koska kuljettajan täytyy kavuta usein ohjaamoon ja pois sieltä.

Hyvin organisoitu

LF tarjoaa runsaasti säilytysmahdollisuuksia: suuri lukittava tila moottoritunnelin päällä, ovipaneelien sivutaskut ja kaksi suurta tilaa tuulilasin yläpuolella. Tuulilasin yläpuolella on vielä kaksi DIN-liitintä ajopiirturin vieressä. Lisätyissä päivä- ja makuuhyteissä on vielä kolme säilytyslaatikkoa istuinten takana vakiona, yksi 23 litran ja kaksi 39 litran. Mallissa, jossa on automaattinen AS Tronic -vaihteisto, on lisää säilytystilaa kojelaudan vieressä kuljettajan puolella. Se sopii ihanteellisesti esimerkiksi tärkeiden asiakirjojen säilytykseen.

Ergonominen

Monitoimiohjauspyörää voi säätää moneen asentoon, mikä auttaa kuljettajaa löytämään erinomaisen asennon. Vakiona ovat integroidut säätimet, joiden avulla voidaan käsitellä vakionopeussäädintä, moottorijarrua, radiota ja uutta kuorma-autopuhelinjärjestelmää. Handsfree-toimintoa käyttäen puhelut ovat turvallisia. Tämän lisäksi ilmastointilaitteen ohjaustauluun ja valinnaisen kuorma-autonavigointiradion kaksois-DIN-liittimiin ylettyy helposti, samoin kuin USB- ja 12/24 voltin liitäntöihin. Ne sopivat älypuhelimen, tabletin tai MP3-soittimen lataamiseen.

Viimeisintä tekniikkaa

LF:ssä on sama korkealaatuinen ja kattava, helposti luettava kojelauta kuin XF:ssä ja CF:ssä, mukaan lukien tyylikäs alumiiniviimeistely. Keskellä on 5-tuumainen TFT-värinäyttö, jossa on vakiona DAF Driver Performance Assistant (DPA). DPA (kuljettajan avustaja) auttaa kuljettajaa ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Se antaa tietoa polttoaineen kulutuksesta, jarrujen toiminnasta ja rengaspaineista. Tämän lisäksi ajopiirturilta saatavat tiedot näytetään nyt tietonäytön keskellä. Ne antavat kuljettajalle selkeämmän yleiskuvan ajoajoista ja nopeuksista. Ruudulla näytetään myös, milloin on kuorma-auton seuraavan huoltotarkastuksen aika. Näin taataan ajoissa suoritettava huolto ja ajoneuvon maksimaalinen tehokkuus.

Täydellinen istuma-asento, ruumiinrakenteesta riippumatta

LF mallissa on erinomaisen mukava kuljettajan istuin, kattavilla korkeuden säätömahdollisuuksilla, 210 mm – 120 mm välillä. Tämä tarkoittaa että jokainen kuljettaja voi saada täydellisen istuma-asennon, ruumiinrakenteesta riippumatta. Ylellisimmässä ilmajousitetussa kuljettajan istuimessa on penkinlämmitin. Apukuljettajan kaksoisistuin voidaan valita yhden apukuljettajan istuimen sijaan. Nukkumismukavuus on myös hyvin korkea. Makuuohjaamon vuoteen mukava patja on 200 cm pitkä ja 12 cm paksu, joten kuljettaja voi jatkaa matkaansa tielle tauon jälkeen, täysin levänneenä.

landscap-01

landscap-06

Mukavuus- ja turvallisuusjärjestelmät

LF mallissa löytyvät vakiona viimeisimmät mukavuus- ja turvallisuusjärjestelmät. LF mallissa on täysin elektronisesti ohjattu EBS-järjestelmä (elektroninen jarrutusjärjestelmä) ja LF on myös varusteltu mukautuvalla vakionopeussäätimellä (Adaptive Cruise Control* (ACC)). ACC huolehtii siitä, että etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon pysyy tietyn rajan sisällä. FCW (Forward Collision Warning) ja AEBS (Advanced Emergency Braking System) ovat integroituna ACC-järjestelmään. Nämä järjestelmät varoittavat kuljettajaa törmäysriskistä ja siten hidastavat automaattisesti ajoneuvon vauhtia hätätilanteessa. LDWS** (Lane Departure Warning System) antaa äänivaroituksen jos kuorma-auto tahattomasti on vaihtamassa kaistaa. Turvallisuudesta puhuttaessa voidaan myös mainita että ratti voidaan varustaa valinnaisella turvatyynyllä, yhdessä turvavyön kiristimillä molempiin etuistuimiin.

* ACC (FCW:lla ja AEBS:lla) kuuluu vakiovarustukseen kaikissa LF malleissa joissa tekninen GVM on isompi kuin 8 tonnia ja ilmajousitus takana. Lisävarusteena löytyy kaikkiin muihin LF mallisarjan ajoneuvoihin, poikkeuksena rakennuspaikkojen mallit.
** Vakiona kaikissa LF malleissa, poikkeuksena rakennuspaikkojen mallit.

Sisäpuoli

Ladattavissa olevaa materiaalia

Täältä löydät tähän liittyvää tietoa ja käsikirjoja, klikkaa haluttua tiedostoa alla – ladataksesi sen.

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo