Voimansiirto

Tehokkuutta ja erinomainen joustavuus.

Mahdollisimman pieni
polttoaineen kulutus ja alhaiset päästöt

Jakelukuljetuksessa on suuressa määrin kysymys mukautumisesta, ja sama koskee LF:n moottoreita ja voimansiirtolaitteita. Yhdessä ne tarjoavat voimakkaan suorituskyvyn ja erinomaisen joustavuuden, mikä on hyvin tärkeää, kun kiihdytyksiä ja pysähdyksiä on tiheään. Luotettavat PACCAR PX -moottorit on myös optimoitu tuottamaan voimakas suorituskyky mahdollisimman pienellä polttoaineen kulutuksella ja alhaisilla päästöillä.

Voimakas

LF tarjoaa suuren valikoiman moottorivaihtoehtoja*. Lämmön- ja ilmankäsittelyn lisäparannusten ja optimoidun ohjelmiston ansiosta nelisylinterisen 4,5-litraisen PACCAR PX-5-moottorin vääntömomentti on kasvanut niinkin paljon kuin 12 % – tehon muuttumatta. Kuusisylinterinen 6,7-litrainen PACCAR PX-7 -moottori on saanut aikaan 3–9 % lisäyksen sekä tehossa että vääntömomentissa. Kasvanut vääntömomentti alkaa alhaisimmista nopeuksista kummassakin moottorissa. Tämä merkitsee hyvää suorituskykyä, alhaista polttoaineenkulutusta ja ajajan parasta mahdollista mukavuutta.

* PACCAR PX-5: 112 kW/152 hv – 650 Nm, 135 kW/184 hv – 750 Nm, 157 kW/213 hv – 850 Nm.
PACCAR PX-7: 172 kW/234 hv – 900 Nm, 194 kW/264 hv – 1.000 Nm, 217 kW/295 hv – 1.100 Nm, 239 kW/325 hv – 1.200 Nm.

Taloudellinen

PACCAR PX -moottori täyttää luonnollisestikin Euro 6 -normien mukaiset tiukat päästövaatimukset. Tämä saavutetaan innovaatioiden, kuten esim. common rail -suihkutuksen ja vaihtuvageometrisen turboahtimen avulla. PX-moottoreilla on nyt kaikkien aikojen alhaisimmat päästöt. Tämä on saatu aikaan soveltamalla jäähdytettyä EGR-järjestelmää ja käyttämällä aktiivisen hiukkassuodattimen sisältävää SCR-teknologiaa. Näin on vähennetty AdBluen käyttöä jopa 50 %. Kompaktin rakenteensa ansiosta – eri komponentteja on yhdistetty suoraan moottorilohkoon ja sylinterinkanteen – moottori on myös huomattavan hiljainen, mikä on mukavaa sekä kuljettajan että ympäristön kannalta.

Luotettava

Luja moottorilohko ja sylinterinkansi ovat erittäin vahvoja ja kompakteja. Ne on rakennettu takaamaan pitkä käyttöikä, maksimaalinen toimintavarmuus ja alhainen paino. Auton käyttötarkoituksesta riippuen jopa 60 000 kilometrin huoltovälit ovat mahdollisia. Hiukkassuodatinta ei tarvitse puhdistaa ennen kuin 320 000 kilometrin jälkeen, mikä tarjoaa ajoneuvon maksimaalisen käytettävissä olon. PACCAR PX-moottoreissa on yksi ainoa moniurahihna, ja useita toimintoja ja osia on yhdistetty moduuliin. Tämä helpottaa huoltoa ja edistää parasta mahdollista käyttövarmuutta sekä alhaisia käyttökuluja.

Täydellinen mukautuminen

Optimaalisen tehokkuuden varmistamiseksi PACCAR PX-5 ja PX-7-moottorit varustetaan vakiona manuaalisella viisi- tai kuusiportaisella vaihteistolla. Voimakkaimpiin moottoreihin on tarjolla manuaalinen yhdeksänportainen vaihteisto. Kaapeliohjaus varmistaa tasaisen vaihtamisen ja lyhyet vaihdeliikkeet. Vaihteisto on huoltovapaa, ja se parantaa ohjaamon alhaista melutasoa. Eri moottoreihin voidaan myös yhdistää automaattinen kuusivaihteinen AS Tronic -vaihteisto. Erityiskäyttötarkoituksiin on saatavilla puoliautomaattinen vaihteisto. 12-vaihteinen AS Tronic – vaihteisto on otettu käyttöön PACCAR PX-7 -moottoriin, mikä mahdollistaa jopa 32 tonnin yhdistettyjen painojen kuljetuksen ilman automaattista voimansiirtoa.

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo