Sisustus

Ajomukavuuden uusi standardi

Uuden sukupolven DAF XD- ja XDC nostavat erityis- ja jakelukuorma-autojen kuljettajien ajomukavuuden uudelle tasolle.

Ajomukavuuden uusi standardi

Ohjaamoon pääsyn helppous on luokkansa paras, sillä useimmissa jakeluversioissa on vain kaksi askelmaa ja ohjauspyörä, jota voi liikuttaa pystysuuntaisessa pysäköintiasennossa. Istuimien ja ohjauspyörän säätövara sekä Sleeper High Cab -mallin jopa 10 m3:n ohjaamon tilavuus ovat ennennäkemättömät. Day Cab -ohjaamossa on vakiona tavallista suuremmat sisätilat, mikä takaa parhaan mahdollisen ajomukavuuden ja ensiluokkaiset säilytystilamahdollisuudet. Kolmas istuin tai suuri jääkaappi ovat saatavana lisävarusteina.

Turvallisuuden uusi standardi

Parhaan mahdollisen suoran näkyvyyden takaamiseksi uuden sukupolven DAF XD- ja XDC -mallin houkuttelevaan muotoiluun kuuluvat suuri tuulilasi ja suuret sivuikkunat, joiden alareunat ovat erittäin matalalla. Lisäksi näkyvyyttä tukevat matala ohjaamo (17 cm matalampi kuin uudessa XF-mallissa) ja uusi Vision Dashboard -kojelauta, joka kaartuu tuulilasiin päin apukuljettajan puolella. Lisävarusteena on saatavilla reunakivetyksen näyttävä ikkuna, joka yhdessä taitettavan apukuljettajan istuimen kanssa takaa sen, että kuljettaja näkee kuorma-auton vieressä olevat jalankulkijat ja pyöräilijät esteettömästi myös apukuljettajan puolelta.

Ainutlaatuinen istuimen ja ohjauspyörän säätömahdollisuus

Uuden sukupolven DAF XF-, XG- ja XG⁺ -mallien tapaan myös uudet maailmanluokan erityis- ja kuljetuskäyttöön tarkoitetut ajoneuvot tarjoavat erinomaisen ergonomian DAF:n ”kädet ratissa, katse tiessä” -filosofian ansiosta. Kaikkia ajamiseen liittyviä toimintoja käytetään ohjauspyörästä ja ohjauspylvään vivuista. Toissijaisia ajotoimintoja käytetään fyysisistä kytkimistä, jotka on sijoitettu loogisesti kojelautaan kuljettajan ulottuville.

Hyvät säilytystilat

Uuden sukupolven DAF XD:ssä on runsaasti säilytystilaa. Kojelaudan keskellä on suuret säilytystilat sekä ylä- että alapuolella, jossa on avoin lokero kahdella  mukinpidikkeellä.Lisäksi XD Sleeper High Cabissa on kolme kaappia, joiden kokonaistilavuus on 188 litraa (42, 104 ja 42 litraa).

Erinomainen työpiste

Kuljettajat jotka tarvitsevat pöytätilaa työhön tai ruokailuun hyötyvät kojelaudan suuresta käytännöllisestä ulosvedettävästä pöydästä. Tämä ominaisuus on ollut vakiona DAF:n kaukoliikenteen ohjaamoissa vuosikymmeniä ja se on nyt saatavilla uuden sukupolven XD päiväohjaamoon sekä makuuohjaamon myös korkeassa versiossa.

 

Uusi DAF Tietoviihdejärjestelmä

Uuden sukupolven DAF XD:n kojelauta on kauniisti suunniteltu ja sisältää huippuluokan näytöt. Siinä on 12 tuuman keskusnäyttö kaikille ajoneuvoon liittyville tiedoille ja valinnainen 10,1 tuuman kosketusnäyttö DAF:n navigointi- ja tietoviihdejärjestelmää varten. Kaikki tärkeät tiedot näkyvät yhdellä silmäyksellä kuljettajan ulottuvilla.

Kädet ratissa ja katse tiessä

Ajoneuvon tärkeitä toimintoja ohjataan käden ulottuvilla olevilla fyysisillä painikkeilla. Ne on sijoitettu loogisesti ohjauspyörään ja kojelautaan, jolloin niitä on helppo käyttää. Erinomainen ergonomia edustaa DAF:n filosofiaa ”kädet ratissa ja katse tiessä” ja edistävät sekä maksimaalista mukavuutta että turvallisuutta.

Langaton lataus

Lisäksi kojelaudassa on kolme USB-liitäntää puhelimien ja tablettien helppoon liittämiseen sekä erityinen lokero matkapuhelimen langatonta latausta varten.

Ilmastointi

Miellyttävä matkustamon lämpötila on ratkaisevan tärkeää luokkansa parhaan kuljettajan mukavuuden kannalta. DAF käyttää älykästä ilmastointijärjestelmää vakiona. Järjestelmä ylläpitää ohjaamossa asetettua mukavaa lämpötilaa jopa tunnin ajan käyttämällä moottorin jäähdytysnesteen jäännöslämpöä. Se ei ole vain mukava ja erittäin hyödyllinen lyhyiden pysähdysten aikana. Se myös lisää tehokkuutta, koska ilmastointijärjestelmää ei tarvitse säätää uudelleen jokaisen pysähdyksen jälkeen.

Upea LED-sisävalaistus

XD:n sisä- ja ulkovalaistus perustuu täysin pitkäikäiseen LED-tekniikkaan kaikissa versioissa – vaikka Day Cab voidaan varustaa hehkulampuilla pyynnöstä – ajon, työskentelyn ja erityisesti rentoutumisen helpottamiseksi.

DAF Digital Vision System parempaan epäsuoraan näkemiseen

Parhaan mahdollisen epäsuoran näkemisen saavuttamiseksi pää- ja laajakulmapeili voidaan korvata valinnaisella DAF Digital Vision -järjestelmällä.
Järjestelmä on kamerat taittuvissa varsissa, jotka on asennettu korkealle ohjaamoon. Ne on lämmitetty optimaalisen näkyvyyden takaamiseksi kaikissa sääolosuhteissa.Peilien vaihtaminen kameroihin parantaa myös suoraa näkyvyyttä. DAF Digital Vision System täyttää HCT yhdistelmien kameravaatimukset.

DAF Corner View vakiona

DAF Corner View -järjestelmä on kamera, joka korvaa sekä sivu- että etupeilit.
Se tarjoaa paljon laajemman näkökentän kuin laki vaatii, ja näkemisen laatu on huomattavasti parempi verrattuna perinteisiin kaareviin peileihin.
DAF Corner View -näyttö on sijoitettu loogisesti toisen kuljettajan puolen A-pilariin, joten kuljettajalla on yhdellä silmäyksellä täydellinen yleiskuva siitä,
mitä kuorma-auton toisella puolella tapahtuu.

Mikään kaupunki maailmassa ei vaikuta olevan niin sitoutunut vähentämään hyötyajoneuvojen ja haavoittuvien tienkäyttäjien välisiä onnettomuuksia kuin Lontoo, kuten tiukka London Direct Vision Standard (DVS) osoittaa.

Vaikka kaikkien erityisesti keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen valmistajilla on haaste täyttää jatkuvasti tiukentuvat määräykset,
DAF tukee täysin DVS:n tavoitetta: maksimoida suora näkyvyys kuljettajan istuimelta liikenneturvallisuuden lisäämiseksi.

Ainutlaatuisella DAF Vision Door- ja DAF Corner View -järjestelmillä varustettuna uuden sukupolven DAF XD -jakeluautot saavuttavat DVS:ssä maksimin 5 tähteä.
Tämä kuvaa XD:n ainutlaatuista markkina-asemaa suoran näkemisen suhteen.

Löydä upea ajokokemus

Tervetuloa meille kokeilemaan autojamme, uskomme sinun yllättyvän.

Varaa koeajo