Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

Ännu en stororder för DAF på IAA mässan

2014-09-30

Under loppet av en vecka har två stororders undertecknats för DAF på IAA mässan i Hannover.

Tack vara DAFs höga kvalitet, låga bränsleförbrukning, eftermarknadsservice samt låga totalkostnad har fler och fler Europeiska storföretag fått upp ögonen på DAF.

Förra veckan skrev Waberer’s International, Budapest, under ett avtal på 1 000 nya DAF CF och XF lastbilar för att förnya sin flotta. Nästan hälften av Waberer’s flotta på 3 300 lastbilar består nu av DAF.

I veckan skrev Monopoly ett av Rysslands största företag som specialiserat sig på livsmedelstransporter, under en order på 700 nya DAF XF lastbilar för att utöka sin flotta. Ordern undertecknades på IAA-mässan i Hannover av Ilya Dmitriev och Maxim Onyfrienko, VD Monopoly, Marcel Verbeeten, VD för Ryska DAF återförsäljaren Terra Truck och Ron Bonsen – ledamot i DAF Board of Management och ansvarig för marknadsföring och försäljning. Leverans av fordonen kommer att äga rum i år och nästa år. Som en följd av Monopolys investering kommer deras fordonsflotta att växa till över 1 000 enheter av vilka 700 är DAF.

Med två stororders på en vecka fortsätter DAF att ytterligare stärka sin position som marknadsetta inom dragbilssegmentet i Europa.

Ytterligare upplysningar:

Nicolina Ruff, marknadsansvarig, e-mail: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Cosmo Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Cosmo Truckcenter AB

Cosmo Truckcenter AB är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Bolaget har en serviceorganisation med egna, fristående verkstäder runt om i landet. Lastbilsmärket DAF befinner sig i stark expansion i Sverige. DAF tillsammans med lastbilsmärkena Kenworth och Peterbilt ingår i den amerikanska PACCAR-koncernen.