Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

Avtal tecknat på IAA Hannover 2014: Waberer’s International beställer ytterligare 1 000 DAF lastbilar

2014-09-23

Waberer International Pte. Co, ett av Europas största transportföretag investerar i 1 000 nya DAF CF och XF lastbilar för att förnya sin flotta.

Ordern undertecknades på IAA-mässan i Hannover av Waberer’s International ordförande/VD György Waberer och Ron Bonsen, ledamot i DAF Board of Management och ansvarig för marknadsföring och försäljning. Leverans av fordonen kommer att äga rum i år och nästa år. Som en följd av köpet kommer nästan hälften av Waberers flotta på 3 300 enheter bestå av DAF lastbilar.

”Vi har valt DAF igen på grund av fordonens tillförlitlighet, höga kvalitet, bränsleeffektivitet samt låga underhållskostnader” – säger György Waberer. Med denna order kommer bolaget få sin 3000:e lastbil från den holländska tillverkaren. ”Andra viktiga urvalskriterier innefattar storleken och komforten av hytterna och tillgången på viktiga funktioner för att ytterligare öka säkerheten. Vårt företag fokuserar på fjärrtransporter och våra lastbilar transporterar varor för våra kunder i hela Europa. Genomsnittligt avstånd per resa är cirka 1 500 kilometer. Det är därför vi är angelägna om att erbjuda de bästa arbetsförhållanden för våra chaufförer. Vi har beställt alla lastbilar med en rymlig hytt, utrustad med alla nödvändiga tillbehör för högsta komfort. ”

Långsiktig relation

”Det är ett stort erkännande att ett av Europas ledande transportföretag, har valt DAF igen”, sade Ron Bonsen ”Detta avtal kommer att ytterligare stärka den framgångsrika och långsiktiga relationen mellan de två företagen. Vi är stolta över att vara den största lastbilsleverantören för Waberer’s, ett företag som kontinuerligt förbättrat dess effektivitet. ”

Ytterligare upplysningar:

Nicolina Ruff, marknadsansvarig, e-mail: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Cosmo Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Cosmo Truckcenter AB

Cosmo Truckcenter AB är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Bolaget har en serviceorganisation med egna, fristående verkstäder runt om i landet. Lastbilsmärket DAF befinner sig i stark expansion i Sverige. DAF tillsammans med lastbilsmärkena Kenworth och Peterbilt ingår i den amerikanska PACCAR-koncernen.