DAF presenterar morgondagens lastbil

2017-04-25


Optimerad för nordiska åkare.

Större motorer, radikalt sänkt bränsleförbrukning och längre serviceintervaller. DAFs nya generation lastbilar liknar ingenting annat på marknaden.

 – Det är lätt man tar i och använder för många superlativ i sådana här sammanhang. Men det här är morgondagens lastbil på alla plan. Bara de sänkta driftkostnaderna kan vara avgörande för sista raden i åkarnas resultaträkning, säger Johannes Winberg, försäljningschef på Nordic Truckcenter.

Under tisdagen lanserade DAF Trucks sin nya generation lastbilar ”Pure Excellence”, anpassade för den nordiska marknaden. Och de överträffar alla tidigare modeller.

– Det här är utan tvekan Europas kostnadseffektivaste lastbil. Motorn är starkare än tidigare men har sju procent lägre bränsleförbrukning tack vare den nya drivlinan. Och för åkerierna – som ofta har en vinstmarginal på en eller ett par procent – kan detta vara avgörande för lönsamheten, säger Johannes Winberg.
 

Den nya lastbilen är byggd med hänsyn till både det nordiska klimatet och de stora avstånden.– Det utvecklade värmesystemet ser till att det alltid är ett bra klimat i hytten, där materielen är utvalda för att skapa bästa möjliga komfort. Det är dessutom Europas tystaste lastbil – den har maxvrid 2600 Nm redan från 900 varv, vilket innebär att den är i stort sett ljudlös vid landsvägskörning i normal hastighet. Och du kan köra upp till 20 000 mil mellan servicetillfällena.

De nya lastbilarna börjar produceras i juli 2017. De olika modellerna rullas sedan ut de kommande tolv månaderna.

– För oss på Nordic Truck Center är det här en fantastiskt välkommen nyhet. Vi får i princip allt vi har önskat oss i de nya modellerna och kan ytterligare stärka vår position på den nordiska marknaden, säger Johannes Winberg.