Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

DAF Trucks IAA 2014 -messuilla Hannoverissa – ”Always the right solution”

2014-09-24

”Always the right solution” on DAF:n yleisteema IAA 2014 -messuilla, jotka järjestetään Hannoverissa 25.9.–2.10. DAF Trucks tulee esittelemään messuilla koko tuote- ja palvelutarjontansa ja havainnollistaa näin, että DAF tarjoaa täydellisen ratkaisun kaikkiin kuljetustarpeisiin.

Fokusalueet:

  • Tapauskohtaisesti mukautettu ratkaisu jokaiseen kuljetustarpeeseen
  • Uutuus: CF Silent, erittäin hiljainen jakeluauto Uutuus: CF ja XF -veturit, joiden kääntöpöydän korkeus on 91 cm
  • Yhdistetty Predictive Cruise Control ja Predictive Shifting
  • Uusi valinnainen nahkaverhoilu CF- ja XF-sarjoihin

DAF:n 2500 m2 laajuisella osastolla, joka sijaitsee hallissa 17, tullaan esittelemään koko Euro 6 -tuotemallisto: sen korkea laatu, alhaiset käyttökustannukset ja ajoneuvojen suorituskyky. Osastolla tullaan esittelemään DAF-kuorma-automalleista uusi LF jakelukuljetuksiin, monipuolinen CF erilaisiin käyttötarkoituksiin ja lippulaiva XF raskaskuljetuksiin ja kaukoliikenteeseen. Uutta Euro 6 -sarjaa on laajennettu lisäämällä siihen täydellinen mallisto kolmi- ja neliakselisia ajoneuvoja. On olemassa DAF-kuorma-auto joka kuljetustarpeeseen.

CF Silent

DAF on kehittänyt kaupunkijakeluun ainutlaatuisen CF Silentin, joka soveltuu jakeluun erityisesti melurajoitusaikoina. Kun CF Silent on asetettu ”hiljaiseen käyttötilaan”, sen äänitaso on alle 72 dB (A), mikä tarkoittaa, että CF voidaan sertifioida hiljaiseksi kuorma-autoksi. Näin sillä voi lastata ja purkaa tavaroita alueilla, joilla on voimassa melurajoituksia iltaisin, öisin tai aamuvarhaisella.

Uudet CF- ja XF-megaveturit, joiden kääntöpöydän korkeus on 91 cm

IAA 2014:n suurimpia uutuuksia ovat Euro 6 CF-megaveturi ja XF-vetoautot volyymikuljetuksiin.

Asentamalla autoihin matalaprofiiliset renkaat (315/45 / R22.5) ja mukautuva ilmajousitus on kääntöpöydän korkeus kyetty alentamaan 96:sta vain 91 senttimetriin. Tämän ansiosta voidaan 4 metrin suurimman ajoneuvokorkeuden puitteissa käyttää sisäkorkeudeltaan 3 metrin perävaunuja, mikä mahdollistaa yli 100 kuution tilavuudet.

Uusissa DAF CF- ja XF -megavetureissa on ilmajousitettu etuakseli. Lisäksi niihin on kehitetty uusi yksilehtinen parabeelijousitus.

Super Space Cab -ohjaamolla varustetun XF-megaveturin uusi tuuliohjain varmistaa optimaalisen aerodynamiikan ja jopa 1,5 % pienemmän polttoaineenkulutuksen ja CO2-päästöt.
Uusien DAF-megavetureiden akselivälit ovat 3,60 ja 3,80 metriä ja moottorivaihtoehtoina viimeisintä tekniikkaa edustava 10,8 litran PACCAR MX-11 ja 12,9 litran PACCAR MX-13.

Predictive Cruise Control ja Predictive Shifting

DAF esittelee IAA 2014 -messuilla vuorovaikutuksessa toimivan Predictive Cruise Control- ja Predictive shifting -ratkaisun. Ratkaisu on saatavissa tammikuusta 2015 alkaen Euro 6 CF- ja XF-malleihin, joissa on 12-portainen AS Tronic 12 -automaattivaihteisto. Tämä edistyksellinen tekniikka on DAF:n suunnittelutiimin kehittämä, ja se lisää ajoneuvon tehokkuutta.

Predictive Cruise Control käyttää kehittynyttä GPS-tekniikkaa ajoneuvon tarkan sijainnin määrittämiseen ja ajo-olosuhteiden ennakointiin seuraavien 1 ja 2 kilometrin matkalla. Järjestelmä ”näkee” eteenpäin ja ennakoi ylä- ja alamäet.

Kuljettaja asettaa halutun nopeuden etukäteen ja sille sallitun ylityksen tai alituksen kolmesta valmiiksi ohjelmoidusta vaihtoehdosta. Predictive Cruise Control valitsee annetun alueen sisällä ihanteellisen nopeuden ja Predictive Shifting valitsee siihen parhaiten sopivan vaihteen.

Näillä tekniikoilla pyritään varmistamaan ajo mahdollisimman pitkään suurimmalla mahdollisella vaihteella ja optimaalisella kierroslukualueella.

Tietyissä tapauksissa, esimerkiksi mäen harjalla, Predictive Speed Control päästää ajoneuvon nopeuden laskemaan asetettua arvoa alemmaksi, sillä järjestelmä ”tietää”, että käytettävissä oleva energia palauttaa auton nopeuden nopeasti entiselleen. Predictive Speed Control voi sallia tilapäisesti myös asetettua hieman korkeamman nopeuden – ennalta määriteltyjen toleranssien puitteissa – jotta polttoaineenkulutusta saataisiin alennettua mahdollisimman paljon.

Huippumodernit Predictive Speed Control- ja Predictive Shifting -toiminnot tulevat entisestään vahvistamaan DAF:n alan johtavaa asemaa polttoainetehokkuudessa ja alhaisissa kokonaiskustannuksissa.

Nahkaverhoilu

DAF-ohjaamot asettavat uuden mittapuun ohjaamon tiloille, laadulle ja mukavuudelle. IAA-messuilla esitellään kaunis nahkaverhoilu Euro 6 CF- ja XF-malleihin. Se on saatavana lisävarusteena, ja se kattaa istuimet, ohjauspyörän ja ovipaneelit (XF). Nahkaverhoilu on tyylikkään kuparinvärinen, ja yhteensopivat korostevärit antavat sille erittäin ylellisen ilmeen ja tekevät siitä entistäkin viihtyisämmän.

Seuraavat ajoneuvot tulevat esille halliin 17 (osastonumero B20):

LF 180 4×2 alusta Meiller 3-tiekipillä
LF 210 4×2 alusta makuuohjaamolla
LF 210 4×2 alusta Day Cab -ohjaamolla ja PACCAR Aerobody -umpikorilla

CF 440 Silent 4×2 vetoauto Space Cab -ohjaamolla
CF 310 4×2 alusta Sleeper Cab -ohjaamolla ja Saxas kapellilla
CF 400 6×4 alusta Day Cab -ohjaamolla ja VDL-vaihtolavalla
CF 460 8×4 alusta Day Cab -ohjaamolla ja Meiller-kipillä

XF 460 4×2 vetoauto Super Space Cab -ohjaamolla
XF 460 4×2 megaveturi Super Space Cab -ohjaamolla
XF 510 6×2 vetoauto Super Space Cab -ohjaamolla
XF 440 6×2 alusta Space Cab -ohjaamolla ja BDF-päällirakenteella

Lisätiedot:

Nicolina Ruff, markkinointivastaava, sähköposti: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Puh: +46 (0)433-512 402
Matkapuhelin: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Tietoja Nordic Truckcenter AB:stä

Nordic Truckcenter AB on DAF Trucksin pääedustaja Ruotsissa. Yrityksellä on eri puolilla maata toimiva itsenäisistä huoltokorjaamoista koostuva huolto-organisaatio. Kuorma-automerkki DAF on vahvassa kasvussa Ruotsissa. DAF sekä kuorma-automerkit Kenworth ja Peterbilt kuuluvat amerikkalaiseen PACCAR-konserniin.