Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

DAF utvider sitt Euro 6 modellutvalg

2014-04-21

En skreddersydd løsning for ethvert behov

Etter starten av produksjonen av de første CF og XF Euro 6 trekkvognene (4×2 og 6×2 med styrende skyveaksel) i løpet av 2013, har DAF nå ytterligere utvidet sitt utvalg med et komplett tilbud av treakslede chassis med løpeaksel, styrende skyveaksel eller tandem. Luftfjæringen er nyutviklet og gir store fordeler for løsplansystemer.

Produksjonen av Euro 6 XF og CF 4×2 trekkvogner ble påbegynt i april forrige år, etterfulgt av 6×2 trekkvogner med styrt skyveaksel (FTG) samt 4×2 chassis. Produksjonen av 6×2 chassis er nå startet opp med enkelt- eller dobbeltmonterte løpeaksler (FAR og FAS), styrende løpeaksel (FAN) og styrt skyveaksel (FAG), etterfulgt av et komplett tilbud av tandem-lastebiler.

6×2 chassis med løpeaksel

Euro 6 CF og XF 6×2 chassis, utstyrt med en løpeaksel, garanterer høy lastekapasitet. På FAR-modellen med en enkeltmontert løpeaksel, er det montert en 7,5 – tonns løpeaksel for å gi en maksimal lastekapasitet på 13 tonn. Følgelig passer disse CF- og XF-modellene perfekt til kjøle- og frysetransporter samt transporter med store volum.

FAS-modeller er utstyrt med en dobbeltmontert 10 tonns løpeaksel som sikrer en høy grad av stabilitet for transporter med et relativt høyt tyngdepunkt, for eksempel container- eller dyretransport. CF og XF 6×2 FAR og FAS finnes med akselavstander på 4,20 – 5,90 meter.

Ytterligere en nyhet i programmene Euro 6 CF og XF er versjoner med en styrende løpeaksel (FAN) for høy manøvrerbarhet. Den nye Euro 6 CF FAN er derfor ideell for bruk i byområder, for eksempel for søppelhenting eller transport av drikkevarer.

Løsplansystem

I tillegg til DAFs ECAS luftfjæring på bakakselen, kan nå framakselen monteres med luftfjæring med ekstra løftehøyde. 6×2 chassiset passer perfekt for løsplansystem. Takket være den nye luftfjæringen, er høydejusteringen på framsiden av chassiset ikke mindre enn 280 millimeter, og til og med 285 millimeter bak. På grunn av den økte luftkapasiteten, er det betydelig raskere å løfte og senke chassiset. Samtlige forbedringer innebærer større anvendbarhet, økt effektivitet og høyere brukervennlighet.

DAF tilbyr også komplette løsplansystem fra fabrikken, inklusive ramme, containerlås og komplett el-system. Mann kan velge mellom en variant for vekselplan med en lengde på opp til 7,45 meter (parkeringshøyde 1,32 m) og en variant som er egnet for containere med en lengde på opp til 7,82 meter (parkeringshøyder fra 1,12 m til 1,32 m).

6×2 chassis med styrende skyveaksel

I tillegg til mange varianter med løpeaksel, produseres nå CF chassiset med en styrende skyveaksel (FAG). Disse er spesielt konstruert for applikasjoner som krever høy lastekapasitet kombinert med brukervennlighet, for eksempel renovasjonskjøretøy med en baklaster eller kjøretøy for oppsamling av melk. En skyveaksel med en maksimal teknisk lastekapasitet på 7,5 tonn er montert foran en 13-tonns drivaksel.

Tandem for tyngre transporter

Med DAF Euro 6 CF og XF 8×4-modellene (FAD) fokuserer DAF på selskap med kjøretøy som utsettes for tyngre driftsforhold, spesielt innenfor byggebransjen og spesialtransporter. DAFs 8×4 chassis med navreduksjon ment for kjøretøy med hyppig terrengkjøring brukes som standard, med enkel reduksjon ved begrenset terrengkjøring.

Euro 6 CF finnes også som 6×4 chassis (FAT), noe som er perfekt for transport av sand og jord, avfallsbeholdere, jordbruksprodukter og betong- og tippcontainere. Den finnes med en maksimal aksellast på 9 tonn på framakselen, 26-tonns belastning på tandem og for togvekter opp til 50 tonn.

El-system og enkel montering av overbygninger

Hele el-systemet har fått ny design med utmerket beskyttelse for maksimal pålitelighet. Videre er de elektriske og elektroniske systemene som kreves for karosseriet gruppert ryddig og separert fra kjøretøyfunksjoner, noe som forenkler arbeidet for påbyggere.

Med innføring av en stor variasjon av Euro 6 chassiser har DAF ytterligere utvidet sitt brede modelltilbud og styrket sin ledende posisjon ved å tilby en skreddersydd lastebil for alle tenkelige overbygg.

Ytterligere opplysninger:

Nicolina Ruff, markedsansvarlig, epost: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Tlf.: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Nordic Truckcenter AB

Nordic Truckcenter AB er et heleid datterselskap til Nordic Trucks i Nederland, og er generalagent for DAF Trucks i Sverige. Selskapet har en serviceorganisasjon med egne, frittstående verksteder rundt om i landet. Lastebilmerket DAF er i kraftig ekspansjon i Sverige. DAF sammen med lastebilmerkene Kenworth og Peterbilt inngår i det amerikanske konsernet PACCAR.