Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

För hög nyttolast och maximal smidighet – Nya DAF CF och XF dragbilar med styrd löpaxel

2015-02-06

DAF har lanserat CF och XF dragbilar med en styrd löpaxel. Modellerna har utvecklats för applikationer som kräver en hög nyttolast kombinerat med maximal smidighet.

Dessa treaxlade CF och XF dragbilar har en styrd löpaxel (7,5 ton) som med enkel konstruktion monteras bakom drivaxeln (13 ton). Modellen är idealisk för körning med relativt lite manöverutrymme och där hög nyttolast är nödvändigt; till exempel med en lastkran bakom hytten. CF och XF dragbilar med styrd löpaxel är därför perfekt för transport av byggmaterial och maskiner.

De nya dragbilarna finns som CF och XF med val mellan PACCAR MX-11 motorn på 10,8 liter och PACCAR MX-13 motorn på 12,9 liter, och med effekt från 291 kW / 396 hk till 375 kW / 510 hk. Inom ramen för DAF Transport Efficiency Program, har viktiga förbättringar gjorts på dessa motorer, och i kombination med innovativa tekniker som Predictive Cruise Control och Predictive Shifting och Eco Mode kan bränslebesparingar på minst 5 % uppnås.

CF dragbil med styrd löpaxel finns med Day Cab, Sleeper Cab och Space Cab och XF finns med Space Cab och Super Space Cab.

Ytterligare upplysningar:

Nicolina Ruff, marknadsansvarig, e-mail: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Cosmo Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Cosmo Truckcenter AB

Cosmo Truckcenter AB är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Bolaget har en serviceorganisation med egna, fristående verkstäder runt om i landet. Lastbilsmärket DAF befinner sig i stark expansion i Sverige. DAF tillsammans med lastbilsmärkena Kenworth och Peterbilt ingår i den amerikanska PACCAR-koncernen.