Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

For høy nyttelast og maksimal smidighet – nye DAF CF og XF trekkvogner med styrt løpeaksel

2015-02-06

DAF har lansert CF og XF trekkvogner med en styrt løpeaksel. Modellene er utviklet for applikasjoner som krever en høy nyttelast kombinert med maksimal smidighet.

Disse treakslede CF og XF trekkvognene har en styrt løpeaksel (7,5 tonn) som monteres med en enkel konstruksjon bak drivakselen (13 tonn). Modellen er ideell for kjøring med relativt lite manøvreringsplass og der høy nyttelast er nødvendig, for eksempel med en lastekran bak førerhuset. CF og XF trekkvogner med styrt løpeaksel er derfor perfekt for transport av byggematerialer og maskiner.

De nye trekkvognene leveres som CF og XF med valg mellom motoren PACCAR MX-11 på 10,8 liter og motoren PACCAR MX-13 på 12,9 liter, og med effekt fra 291 kW / 396 hk til 375 kW / 510 hk. Innenfor forbindelse med DAF Transport Efficiency Program, er det gjort viktige forbedringer på disse motorene, og i kombinasjon med innovative teknikker som Predictive Cruise Control og Predictive Shifting og Eco Mode, kan man oppnå drivstoffinnsparinger på minst 5 %.

CF trekkvogn med styrt løpeaksel leveres med Day Cab, Sleeper Cab og Space Cab og XF leveres med Space Cab og Super Space Cab.

Ytterligere opplysninger:

Nicolina Ruff, markedsansvarlig, epost: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Nordic Truckcenter AB

Nordic Truckcenter AB er generalagent for DAF Trucks i Sverige. Selskapet har en serviceorganisasjon med egne, frittstående verksteder rundt om i landet. Lastebilmerket DAF er i kraftig ekspansjon i Sverige. DAF sammen med lastebilmerkene Kenworth og Peterbilt inngår i det amerikanske konsernet PACCAR.