Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

For tung- og spesialtransporter: DAF lanserer Euro 6 CF og XF fireakslede lastebiler

2014-06-18

DAF har øket sin nye Euro 6-serie med et komplett tilbud av fireakslede CF og XF chassis og trekkvogner for spesial- og tungtransporter. Med sitt utvidete modelltilbud har DAF ytterligere styrket sin ledende posisjon ved å ta fram en skreddersydd lastebil for alle tenkelige overbygg.

Forrige år startet DAF produksjonen av to – og treakslede trekkvogner og lastebiler med løpeaksel, styrende skyveaksel eller tandem på sine nye Euro 6 CF- og XF-modeller. De nye fireakslede kjøretøyene har et bredt utvalg av konfigurasjoner, slik at kjøretøysspesifikasjoner alltid kan skreddersys. I tillegg til versjoner med to fremre og to bakre aksler, er det også konfigurasjoner med en eneste framaksel og tre bakaksler (tridem) tilgjengelige.

8×2 chassis med doble styrende skyveaksler

CF-modellen omfatter nå fireakslede chassis med to styrte framaksler (8 eller 9 tonn) og en dobbeltmontert løpeaksel (FAC) eller en styrt løpeaksel (FAX).

Konfigurasjonen med en 10-tonns løpeaksel gir en totalvekt på opp til 37 tonn, anvendelig for transport av tunge industrimaskiner og for frakt- og avfallsbeholdere, samt for bulk- og tanktransporter.

Den fireakslede Euro 6 CF med styrt løpeaksel (7,5 tonn) garanterer totalvekter på opp til 37 tonn. Den ekstra manøvreringsevnen gjør den ideell for å distribuere byggemateriale og for å montere en tung lastekran bak førerhuset.

8×2 chassis med tridem

Nå finnes fireakslede Euro 6 chassis med tridem for spesielle bruksområder der ekstra høy lastekapasitet er nødvendig.

Nytt innenfor serien Euro 6 CF er en konfigurasjon (FAQ) der tridem består av en styrt skyveaksel (8 tonn), en drevet bakaksel (13 tonn) og en styrt løpeaksel (7,5 tonn) for en maksimal totalvekt på 36 tonn og med utmerket manøvrerbarhet.

For både CF og XF finnes fireakslede chassis med tridem som består av en 7,5-tonns styrende skyveaksel, en 13-tonns drever bakaksel og en 10-tonns løpeaksel med doble hjul (FAK). Dette muliggjør en totalvekt på 35,5 tonn.

8×4 trekkvogn for tung- og spesialtransporter

Ytterligere en nyhet innenfor Euro 6 XF-serien er 8×4 trekkvogn der tridem består av en dobbel-drev tandem og en styrende skyveaksel (FTM). FTM kombinerer seriøs trekk-kraft med høy lastekapasitet og er derfor godt tilpasset bruksområder innenfor spesialtransportssektoren og der kombinasjonsvekter på opp til 120 tonn ikke er uvanlige.

FTM finnes i flere utførelser. Utstyrt med en 8 eller 9-tonns framaksel og en 8-tonns ledende støtteaksel og tandem med enkel- eller navreduksjon (blad- eller luftfjæring), tilbyr den imponerende XF trekkvognen en teoretisk lastekapasitet på 21 eller 26 tonn ved en totalvekt på opp til 41 tonn.

Med innføring av en serie fireakslede chassis og trekkvogner har DAF utvidet sitt brede tilbud av CF og XF-kjøretøy, for å kunne tilby en skreddersydd lastebil for transportbehov.

Ytterligere opplysninger:

Nicolina Ruff, markedsansvarlig, epost: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Tlf.: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Nordic Truckcenter AB

Nordic Truckcenter AB er et heleid datterselskap til Nordic Trucks i Nederland, og er generalagent for DAF Trucks i Sverige. Selskapet har en serviceorganisasjon med egne, frittstående verksteder rundt om i landet. Lastebilmerket DAF er i kraftig ekspansjon i Sverige. DAF sammen med lastebilmerkene Kenworth og Peterbilt inngår i det amerikanske konsernet PACCAR.