Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

Från 300 till mer än 72 000 artiklar – TRP firar 20 år

2014-04-30

1994 introducerade PACCAR Parts sitt reservdelsprogram för lastbilar och trailers (TRP). Strategin var att ha en plats där åkaren kan hitta allt de behöver för hela sin flotta på ett ställe. Under de senaste tjugo åren har TRP-programmet expanderat och utvecklats till ett marknadsledande sortiment av universaldelar för alla lastbils- och släpmärken.

Att PACCAR Parts fyller ett klart behov med TRP är uppenbart med den snabba utvecklingen av produktutbudet programmet har gått igenom. 1994 bestod sortimentet av 300 artiklar, enbart för reparation och underhåll av släpvagnar. 1998 hade de ett stort utbud av verkstadsförnödenheter (1400 objekt), inklusive bland annat verktyg och smörjmedel. 2001 hade produktutbudet utökats med ett komplett utbud av universelldelar till lastbilar av alla märken, även luftbälgar och bromsdelar. Sedan dess har sortimentet utökats kontinuerligt.

Idag består PACCAR Parts TRP – program av mer än 72 000 artiklar, uppdelade i inte mindre än 17 produktgrupper, som representerar ett av de mest omfattande produktsortimenten för universelldelar och tillbehör på lastbilsmarknaden. Programmet finns hos 1000 DAF återförsäljare i Europa, där även service erbjuds. Den omfattande digitala TRP katalogen hittar man på www.daf.com/trp.

Ytterligare upplysningar:

Nicolina Ruff, marknadsansvarig, e-mail: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Cosmo Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Cosmo Truckcenter AB

Cosmo Truckcenter AB är ett helägt dotterbolag till Cosmo Trucks i Holland och är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Bolaget har en serviceorganisation med egna, fristående verkstäder runt om i landet. Lastbilsmärket DAF befinner sig i stark expansion i Sverige. DAF tillsammans med lastbilsmärkena Kenworth och Peterbilt ingår i den amerikanska PACCAR-koncernen.