Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

Ny ägare till Cosmo Truckcenter AB

2014-10-13

Cosmo Truckcenter AB har fått en ny ägare. Cosmo Trucks svenska och finska del säljs till en av intressenterna. Vem som har köpt företaget vill man i dagsläget inte gå ut med. Dock är det ett stort företag inom livsmedel- och transportbranschen med en omsättning på 10 miljarder kronor.

Sedan Cosmo Truckcenter ABs holländska moderbolag Koops Furness gick i konkurs i augusti, på grund av en försämrad försäljning inom personbilsidan, har det gått flera rykten kring företaget. Ett av ryktena var att DAF kommer försvinna från den svenska marknaden. ”DAF är ett av världens mest lönsamma lastbilstillverkare”, säger Johannes Winberg, Sverigechef Cosmo Truckcenter AB. ”DAF har inte haft för avsikt att lämna den svenska marknaden och är väldigt nöjda över Cosmo Truckcenter ABs insatser, både inom försäljningen och eftermarknaden” fortsätter Johannes.

Den svenska generalagenten för DAF är ett framgångsrikt företag med ett eget organisationsnummer. ”Cosmo Truckcenter AB är inte och har aldrig varit i konkurs”. Försäljningen har ökat med 55 % från förra året och framtiden ser ljus ut för företaget.

Mer information om den nya ägaren kommer inom kort. Kontakta Johannes Winberg för mer information.

Ytterligare upplysningar:

Nicolina Ruff, marknadsansvarig, e-mail: nicolina.ruff@cosmotruckcenter.se

Cosmo Truckcenter AB
Tel: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Cosmo Truckcenter AB

Cosmo Truckcenter AB är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Bolaget har en serviceorganisation med egna, fristående verkstäder runt om i landet. Lastbilsmärket DAF befinner sig i stark expansion i Sverige. DAF tillsammans med lastbilsmärkena Kenworth och Peterbilt ingår i den amerikanska PACCAR- koncernen.