Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

PACCARille hyvä tulos vuoden toiselta neljännekseltä

2014-07-30

PACCAR julkisti 29. heinäkuuta 2014 toisen vuosineljänneksen liikevaihdon ja nettotuloksen kasvaneet luvut. ”PACCARin hyvästä tuloksesta kuuluu kiitos kuorma-autojen myynnin kasvulle USA:ssa ja Kanadassa sekä vahvalle jälkimarkkinamyynnille eri puolilla maailmaa. Olen hyvin ylpeä 22 600 työntekijästämme, jotka ovat tuottaneet erinomaisia tuloksia osakkeenomistajillemme ja asiakkaillemme”, sanoo PACCARin toimitusjohtaja Ron Armstrong.

PACCARin voitto toisella neljänneksellä oli 319,2 miljoonaa US-dollaria, jossa on lisäystä 9 prosenttia verrattuna vuoden 2013 saman ajanjakson 291,6 miljoonaan US-dollariin. Toisen neljänneksen liikevaihto oli 4,57 miljardia US-dollaria, joka on 6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013. PACCARin vuoden 2014 kuuden ensimmäisen kuukauden nettovoitto nousi 593,1 miljoonaan US-dollariin, jossa on kasvua 12 prosenttia edellisvuodesta. Kuuden ensimmäisen kuukauden tulot olivat yhteensä 8,95 miljardia US-dollaria, 9 prosenttia korkeammat kuin vuotta aiemmin.

PACCARin vahva tase ja positiiviset kassavirrat ovat antaneet yritykselle mahdollisuuden investoida yli 2,1 miljardia US-dollaria uusiin tuotteisiin ja palveluihin kolmen viime vuoden aikana. Vuoden 2014 toisella neljänneksellä DAF toi markkinoille uuden sarjan neliakselisia Euro 6 CF- ja XF-kuorma-autoja ja vetoautoja raskaammille käyttöalueille. Myös Kenworth ja Peterbilt ovat lanseeranneet toisella vuosineljänneksellä uusia keskiraskaita jakelukuorma-autoja, joihin on tehty laajoja ulkoisia ja sisäisiä parannuksia. Kenworth K270- ja K370- sekä Peterbilt 220 -mallien kääntösädettä on parannettu ja kokonaispituutta lyhennetty. Nämä uudet ajoneuvot tulevat lisäämään globaalia kasvua pitkäkestoisesti.

PACCAR Parts

PACCAR Parts (PACCARin varaosaohjelma) ylsi ennätykselliseen 778 miljoonan US-dollarin myyntiin vuoden 2014 toisella neljänneksellä, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin vuoden 2013 toisella neljänneksellä. Ensimmäisellä puolivuotiskaudella PACCAR Parts kasvatti myyntiään 9 prosenttia 1,50 miljardiin US-dollariin edellisvuoden samasta ajanjaksosta.

PACCARin 16 jakelukeskusta tarjoavat tukea yli 2000:lle DAF-, Kenworth- ja Peterbilt-jälleenmyyjälle ja antavat alan johtavaa asiakaspalvelua. PACCAR Parts ja TRP (PACCAR Partsin kehittämä varaosaohjelma, joka sisältää varaosia kuorma-autoille, perävaunuille ja trailereille) ovat edistäneet merkittävästi PACCARin kasvua jälkimarkkinamyynnissä.

Lisätiedot:

Nicolina Ruff, markkinointivastaava, sähköposti: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Puh: +46 (0)433-512 402
Matkapuhelin: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Tietoja Nordic Truckcenter AB:stä

Nordic Truckcenter AB on hollantilaisen Nordic Trucksin täysin omistama tytäryhtiö ja DAF Trucksin pääedustaja Ruotsissa. Yrityksellä on eri puolilla maata toimiva itsenäisistä huoltokorjaamoista koostuva huolto-organisaatio. Kuorma-automerkki DAF on vahvassa kasvussa Ruotsissa. DAF sekä kuorma-automerkit Kenworth ja Peterbilt kuuluvat amerikkalaiseen PACCAR-konserniin.