Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

Rekordår for PACCAR – sterkt amerikansk lastebilmarked genererer høyere fortjeneste

2015-02-02

”PACCAR har rapportert rekordhøye årlige inntekter på $ 18,99 milliarder og nettoresultat på $ 1,36 milliarder for 2014. PACCAR oppnådde den nest beste årlige nettofortjenesten i selskapets historie”, sier Ron Armstrong, direktør.

”PACCARs finansielle resultat avspeiler selskapets ledende produkter og tjenester, økning av nordamerikanske lastebilleveranser, og høyere markedsandeler innenfor ettermarked og PACCAR Financial Services. Jeg er svært stolt over våre 23 300 medarbeidere som har levert enestående ytelser for våre aksjeeiere og kunder.”

”PACCARs utmerkede resultat og sterke kontantstrømmer har gjort det mulig for selskapet å investere i produktutvikling, flere ettermarkedsdistribusjonssentraler og en forbedring av sine produksjonsanlegg”, legger Armstrong til. ”PACCARs nordamerikanske kunder drar nytte av god økonomisk vekst, rekord i frakttonnasje, lavere drivstoffpriser og Kenworth og Peterbilts lave drivstoff-forbruk.

Rekordinntekter og høyere nettofortjeneste

PACCAR oppnådde rekordinntekter på $ 18,99 milliarder i 2014 sammenlignet med $ 17,12 milliarder i 2013. PACCAR rapporterte netto resultat på $ 1,36 milliarder i 2014, en økning med 16 prosent sammenlignet med $ 1,17 milliarder forrige år.

2014 høydepunkter

  • PACCAR leverte 142 900 kjøretøy over hele verden.
  • Peterbilt feiret sitt 75-årsjubileum og Kenworth leverte sin lastebil nr. 1 million.
  • DAFs førerhusfabrikk i Westerlo, Belgia, produserte sitt DAF førerhus nr. 1 million.
  • PACCAR Parts åpnet et nytt Parts Distribution Center (PDC) i Montreal, Canada, og feiret 20-årsjubileum for reservedelprogrammet TRP.
  • PACCARs motorfabrikk i Columbus, Mississippi, og Peterbilts lastebilfabrikk i Denton, Texas, ble tildelt ”Frost & Sullivans Manufacturing Leadership Awards”.
  • Kenworths T880 lastebil, utstyrt med motoren PACCAR MX-13, ble tildelt ”2015 Truck of the Year” av American Truck Dealers.
  • DAF ble tildelt ”Manufacturer of the Year” i Storbritannia av GreenFleet Magazine.
  • PACCAR ble anerkjent som en teknisk leder av Informationweek magazine’s ”2014 Elite 100 Companies”.
  • PACCAR investerte $ 438,7 millioner i kapitalprosjekt og forskning og utvikling.
  • PACCAR har gjennomført over 26 000 Six Sigma-prosjekter siden 1997.

Globalt lastebilmarked

I 2014 oppnådde PACCAR 27,9 % markedsandel i det tunge lastebilsegmentet i USA og Canada. En stor årsak til dette er Kenworth og Peterbilts utmerkede drivstofføkonomi og enestående kjøretøyytelser.

DAF er ledende innenfor det europeiske trekkvognsegmentet og er markedsleder i Storbritannia, Nederland og Ungarn. ”Våre kunder kjenner til DAFs høye kvalitet, lave driftskostnader og overlegne førerkomfort”, sier Harrie Schippers, DAF president. DAFs markedsandeler i segmentet 16t + landet på 13,8 prosent.

PACCAR leverte 3 600 lastebiler i Sør-Amerika i 2014, en økning på 37 prosent sammenlignet med 2013.

Kenworth feirer 1 million lastebiler

Kenworth produserte sin lastebil nr. 1 million ved sitt anlegg i Chillicothe, Ohio, i november. Lastebilen var en Kenworth T680 Advantage.

DAF forbedrer Transport Efficiency

DAFs nye Transport Efficiency Program har innført flere innovasjoner som forbedrer kjøretøyets ytelse og bidrar til drivstoffinnsparinger på opp til fem prosent. Ron Bonsen, DAF salgsdirektør, sier, ”motorene PACCAR MX-13 og MX-11 har innlemmet ny teknikk, blant annet en sterkere motorbrems, oppdatert turbo, optimert drivstoffinnsprøyting og forbedret programvare. Den innovative Driver Performance Assistant øker drivstofføkonomien ved å vise omfattende feedback for drivstoff-forbruket og bremseytelsene til føreren. Predictive Cruise Control bruker avansert GPS-teknikk for å forutse endringer i veiforholdene, mens Predictive Shifting velger det ideelle giret. ”

Ytterligere opplysninger:

Nicolina Ruff, markedsansvarlig, epost: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Tlf.: +46 (0)433-512 402
Mobil: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Om Nordic Truckcenter AB

Nordic Truckcenter AB er generalagent for DAF Trucks i Sverige. Selskapet har en serviceorganisasjon med egne, frittstående verksteder rundt om i landet. Lastebilmerket DAF er i kraftig ekspansjon i Sverige. DAF sammen med lastebilmerkene Kenworth og Peterbilt inngår i det amerikanske konsernet PACCAR.