Voimansiirto

Edistynyt moottorin suorituskyky

Merkittävien innovaatioiden ansiosta uudet PACCAR MX-11 matalakierrosmoottorit tarjoavat lisävääntömomenttia (jopa 150 Nm) huippuvaihteella, nyt vakiona kaikissa luokissa.

Uuden sukupolven HE400-turboahdin parantaa moottorin ahtamista ja parantaa entisestään DAF:n vaikuttavaa matalalta alkavaa vääntömomenttia,
sillä suurin vääntömomentti on käytettävissä 900 rpm:ssä. Maksimaalisen tehokkuuden ja erinomaisen ajettavuuden saaminen yhdistyy erittäin alhaiseen melutasoon,
mikä on erittäin tärkeää jakeluajossa kaupungeissa. Lisäksi jo markkinoiden johtava MX-moottorijarru tarjoaa jopa 20 % enemmän vääntömomenttia alhaisemmilla kierrosluvuilla,
mikä johtaa tasaiseen vääntökäyrään 1200 rpm:stä lähtien, mikä asettaa selkeän alan standardin segmentissään.

 

Uuden sukupolven TraXon automaattivaihteistot

Osa DAF XD:n tehokkaista voimansiirroista on TraXonin uusimman sukupolven automaattivaihteisto.
Tässä vaihteistossa on uusia ominaisuuksia, kuten ryömintä, jonka avulla ajoneuvon ohjausnopeus voidaan säätää tarkasti vapauttamalla jarrupoljin.
Automaattinen vaihteenvalinta laskee välittömästi ajoneuvon hyötykuorman jousipalkeen paineesta valitakseen optimaalisen liikkeellelähtö vaihteen.

Allison vaihteisto

Erikois- ja jätteenkeräyssovelluksiin DAF tarjoaa täysautomaattisen Allison-vaihteiston yhdessä MX-11-moottorin kanssa, jonka teho on 220 kW/299 hv ja 251 kW/341 hv.
Tässä ”Generation 6” Allison-vaihteistossa on uusi vaihteiston ohjausyksikkö ja uusi ohjelmisto, joka vähentää kitkaa ja optimoi huippusuorituskyvyn,
mikä johtaa entistä parempaan polttoainetehokkuuteen.
Kuljettaja hyötyy myös tasaisista vaihtamisominaisuuksista.

 

 

Älykkäät voimansiirron vaihtoehdot

TraXon-vaihteiston uudet ennakoivat toiminnot sisältävät uusimman sukupolven ennakoivan vakionopeudensäätimen uusilla älykkäillä EcoRoll-toiminnoilla,
jotka mahdollistavat lyhyen 93 km/h:n ylivaroituksen alamäen lopussa välttäen tarpeettoman jarrutuksen rullauksen lopussa.
Tarpeeton jarrutus normaalisti johtaisi energian menetykseen. Lyhyesti sanottuna: Vältä EcoRollia, jos vauhti alamäessä uhkaa kasvaa liikaa – pidennä EcoRollia, kun se on hyödyllistä.
Lisäksi mäkisen maaston nopeuden säätö yhdistettynä paranneltuun MX-moottorijarruun eliminoi hidastimen tarpeen, mikä pienentää ajoneuvon omamassaa ja lisää tehokkuutta.

Parannetut taka-akselit

Täydellinen valikoima taka-akselin välityssuhteita varmistaa parhaan mahdollisen tehokkuuden jokaiseen käyttötarkoitukseen.
Tehokkuus optimoidaan entisestään alhaisempien öljymäärien (vain 7 litraa per akseli) ja uusien hammaspyörän laakereiden ansiosta, jotka vähentävät kitkahäviöitä.
Käytössä on uuden sukupolven kevyempi (-3,5 kg) ja entistä kestävämpi jarrusatula, kun taas uusi Active jarrusatulan vapautus estää kitkahäviöitä, kun jarruja ei käytetä.