Owe Lannebjer

Direktør, Olab AB

– Vi er med i prosjektet Clean Truck, der målet er å kjøre så miljøvennlig som mulig. I tillegg sies det at fossile drivstoff skal være borte før 2030, og da gjelder det å væra med i kampen allerede nå, sier Owe.

Hvordan fungerer hybridene?

– Først og fremst svært godt i bykjøring, der det er tett mellom trafikklysene. Der klarer de å kun bruke el-driften. DAF har svært bra drivstofføkonomi, og de reneste motorene i bransjen.

For en stund siden kjøpte han også inn en DAF CF75.
En boogiebil der siste aksel er styrbar, bilen brukes til å kjøre betong.

– DAF har også fått godt omdømme fra sjåførene, sier Owe.

En av dem som nå kjører DAF, er Mats Lundvall.

– Sammenlignet med merket jeg kjørte tidligere, så har DAF betydelig bedre seter, jeg sitter ergonomisk mye bedre i denne bilen. Den er ellers velutstyrt og har det meste jeg behøver.
Muligens skulle jeg ønsket at den ikke var så myk i fjæringen når jeg kjører tynge gods, sier han.

Om Olab AB

På OLAB er vi stolte over vår historie. Her er grunnen til våre vurderinger og til vår nåværende og framtidige suksess.

Med seg selv som sjåfør i selskapet eneste lastebil, en Scania årsmodell 1979, startet direktør Owe Lannebjer selskapet i 1982 med å transportere gods for Ahlsell. Han hadde allerede gjort seg kjent innenfor Ahlsell som elektriker, og når sentrallageret for el-produkter skulle bygges, ble Owe involvert, blant annet som sentrallagersjef. Når Ahlsell siden bestemte seg for å legge ut transportvirksomheten på entreprise, fikk Owe forespørsel og tok tilbudet. Siden har OLAB utviklet seg både av seg selv, og i takt med at Ahlsell har ekspandert. Femten år etter starten, i 1997, var det 20 kjøretøy og rundt 25 ansatte i selskapet. For å holde god kvalitet og kontroll på virksomheten, startet OLAB mer eller mindre uoffisielt selv å planlegge de transporter de siden utførte. Det førte til at de i 1999 fikk ta over både transportplanlegging og logistikk, med returer og fabrikkordrer, fra Ahlsell.

I løpet av 2008 flyttet OLAB til større lokaler i Eriksberg, og her har Owe Lannebjers erfaring innen lagerhåndtering blitt utnyttet til å utvikle OLABs gods- og grovlager ytterligere.

Antallet ansatte har økt og i 2009 har selskapet ca. 80 ansatte, i tillegg til at de samarbeider med flere innleide transportører.