Owe Lannebjer

Toimitusjohtaja, Olab AB

– Olemme mukana Clean Truck -projektissa, jonka tavoitteena on ajaa niin ympäristöystävällisesti kuin mahdollista. Lisäksi puhutaan, että fossiiliset polttoaineet poistuvat vuoteen 2030 mennessä, joten tilanteeseen kannattaa valmistautua jo nyt, Owe sanoo.

Miten hybridit toimivat?

– Ennen kaikkea erinomaisesti kaupunkiajossa, kun liikennevaloja on paljon. Siellä ne käyttävät vain sähköä. DAF:lla on yleisesti ottaen hyvä polttoainetaloudellisuus ja alan puhtaimmat moottorit.

Owe osti jokin aika sitten myös DAF CF75:n.
Boogie-alustallisen kuorma-auton, jonka viimeinen akseli on ohjattava. Sitä käytetään betonin ajamiseen.

– DAF on saanut hyvät arvosanat myös kuljettajilta, Owe sanoo.

Mats Lundvall on yksi nykyään DAF:ia ajavista.

– Verrattuna aikaisemmin ajamaani merkkiin on DAF:ssa huomattavasti paremmat istuimet. Istuma-asentoni on ergonomisesti paljon parempi tässä autossa. Se on muutenkin hyvin varusteltu, ja siinä on lähes kaikki tarvitsemani.
Jousituksen ei ehkä tarvitsisi olla niin pehmeä ajaessani raskaampia kuljetuksia, hän sanoo.

Olab AB

Olab on ylpeä historiastaan. Siihen perustuvat meidän arvomme sekä nykyinen ja tuleva menestyksemme.

Toimitusjohtaja Owe Lannebjer ajoi itse yrityksen ainoaa kuorma-autoa, vuoden 1979 Scaniaa, perustaessaan yhtiön vuonna 1982 kuljettaakseen tavaraa Ahlsellille. Owe oli toiminut Ahlsellilla sähkömiehenä, ja kun sähkötuotteille rakennettiin keskusvarasto, hän toimi muun muassa keskusvarastopäällikön sijaisena. Kun Ahlsell päätti ulkoistaa kuljetustoimintansa, Owea pyydettiin mukaan ja hän otti tarjouksen vastaan. Siitä lähtien Olab on kasvanut niin omilla ansioillaan kuin myös samaan tahtiin Ahlsellin laajentumisen kanssa. Viisitoista vuotta perustamisen jälkeen, vuonna 1997, yrityksellä oli 20 ajoneuvoa ja noin 25 työntekijää. Varmistaakseen toiminnan hyvän laadun ja sen riittävän valvonnan Olab alkoi enemmän tai vähemmän epävirallisesti itse suunnitella ajamiaan kuljetuksia. Tämän seurauksena yritys sai vuonna 1999 vastuulleen sekä kuljetusten suunnittelun että logistiikan ja Ahlsellin palautukset ja tehdastilaukset.

Olab muutti vuonna 2008 suurempiin tiloihin Eriksbergiin, missä Owe Lannebjerin varastotyökokemuksesta on ollut hyötyä yrityksen varastoa kehitettäessä.

Työntekijöiden määrä on lisääntynyt, ja vuonna 2009 yrityksellä oli noin 80 työntekijää. Tämän lisäksi yritys tekee yhteistyötä useiden vuokrakuljettajien kanssa.