Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

DAF esittelee neliakseliset Euro 6 CF- ja XF-kuorma-autot raskas- ja erikoiskuljetuksiin

2014-06-18

DAF on laajentanut uutta Euro 6 -sarjaansa täydellisellä erikois- ja raskaskuljetuksiin tarkoitetuilla neliakselisten CF- ja XF-alustojen ja -vetoautojen valikoimalla. Laajemmalla mallitarjonnallaan DAF on entisestään vahvistanut johtavaa asemaansa, kun se on saman aikaan kehittänyt räätälöidyn kuorma-auton kaikille ajateltavissa oleville päällirakenteille.

Viime vuonna DAF aloitti kantoakselilla, ohjaavalla pusher-akselilla tai telillä varustettujen kaksi- ja kolmeakselisten vetoautojen ja kuorma-autojen valmistuksen uusiin Euro 6 CF- ja XF -mallisarjoihinsa. Uusista neliakselisista ajoneuvoista on useita eri kokoonpanoja, minkä ansiosta ajoneuvoille saadaan aina halutut spesifikaatiot. Kahdella etu- ja kahdella taka-akselilla varustettujen versioiden lisäksi saatavana on myös kokoonpanoja, joissa on vain yksi etuakseli ja kolme taka-akselia (Tridem).

8×2-alusta kahdella ohjaavalla pusher-akselilla

CF-mallisarjassa on nyt neliakseliset alustat kahdella ohjatulla etuakselilla (8 tai 9 tn) ja kantoakseli paripyörillä (FAC) tai yksi ohjattu kantoakseli (FAX).

10 tonnin kantoakselilla varustetun kokoonpanon kokonaismassa voi olla enimmillään 37 tonnia. Sitä voidaan käyttää raskaiden teollisuuskoneiden, rahdin ja jätesäiliöiden kuljetukseen sekä bulkki- ja säiliökuljetuksiin.

Ohjatulla kantoakselilla varustetulle neliakseliselle Euro 6 CF:lle (7,5 tn) suurin kokonaismassa on 37 tonnia. Parempi ohjautuvuus tekee siitä ihanteellisen rakennusmateriaalien jakeluun ja mahdollistaa raskaan kuormausnosturin asentamisen ohjaamon taakse.

8×2-alusta Tridemillä

Mallistossa on nyt neliakselinen Euro 6 -alusta Tridemillä sovelluksiin, joissa tarvitaan suurta kantavuutta.

Uutta Euro 6 CF -sarjassa on kokoonpano (FAQ), jossa tridem koostuu ohjatusta pusher-akselista (8 tn), vetävästä taka-akselista (13 tn) ja ohjatusta kantoakselista (7,5 tn), mikä sallii yhdistelmälle 36 tonnin kokonaismassan ja varmistaa erinomaisen hallittavuuden.

Sekä CF- että XF-autoihin on saatavana neliakseliset alustat, joissa tridem koostuu 7,5 tonnin ohjaavasta pusher-akselista, 13 tonnin vetävästä taka-akselista ja 10 tonnin kantoakselista paripyörin (FAK). Tämä mahdollistaa 35,5 tonnin kokonaismassan.

8×4-vetoauto raskas- ja erikoiskuljetuksiin

Uutta Euro 6 XF -sarjassa on myös 8×4-vetoauto, jonka tridem koostuu kahdesta vetävästä telistä ja ohjaavasta pusher-akselista (FTM). FTM yhdistää vaikuttavan vetovoiman suureen kantavuuteen. Sen vuoksi se soveltuu erikoiskuljetussektorille ja sovelluksiin, joissa 120 tonnin yhdistelmäpainot eivät ole epätavallisia.

FTM:stä on useita vaihtoehtoisia rakenteita: varustettuna 8 tai 9 tonnin etuakselilla ja 8 tonnin ohjaavalla tukiakselilla ja telillä, jossa on akseli- tai napavälitys (lehti- tai ilmajousitus) XF-vetoauto tarjoaa 21 tai 26 tonnin teoreettisen kantavuuden jopa 41 tonnin kokonaismassalla.

Kehittämällä sarjan neliakselisia alustoja ja vetoautoja DAF on laajentanut CF- ja XF-ajoneuvojen kattavaa valikoimaansa, ja se voikin tarjota räätälöidyn kuorma-auton joka kuljetustarpeeseen.

Lisätiedot:

Nicolina Ruff, markkinointivastaava, sähköposti: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Puh: +46 (0)433-512 402
Matkapuhelin: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Tietoja Nordic Truckcenter AB:stä

Nordic Truckcenter AB on hollantilaisen Nordic Trucksin täysin omistama tytäryhtiö ja DAF Trucksin pääedustaja Ruotsissa. Yrityksellä on eri puolilla maata toimiva itsenäisistä huoltokorjaamoista koostuva huolto-organisaatio. Kuorma-automerkki DAF on vahvassa kasvussa Ruotsissa. DAF sekä kuorma-automerkit Kenworth ja Peterbilt kuuluvat amerikkalaiseen PACCAR-konserniin.