Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

DAF laajentaa Euro 6 -mallivalikoimaansa

2014-01-21

Räätälöity ratkaisu jokaiseen tarpeeseen

Aloitettuaan ensimmäisten CF- ja XF Euro 6 -kuorma-autojen tuotannon (4×2 ja 6×2 ohjaavalla pusher-akselilla) vuonna 2013 DAF on nyt laajentanut valikoimaansa entisestään. Se käsittää nyt myös täydellisen valikoiman kolmiakselisia alustoja, joissa on kantoakseli, ohjaava pusher-akseli tai teliakseli. Ilmajousitusta on kehitetty, mikä tarjoaa merkittäviä etuja irtolavajärjestelmille.

Euro 6 XF- ja CF 4×2 -vetoautojen valmistaminen aloitettiin viime vuoden huhtikuussa. Niitä seurasivat 6×2-vetoautot, joissa on ohjaava pusher-akseli (FTG) sekä 4×2-alusta. 6×2-alustojen tuotanto on nyt aloitettu valmistamalla yksinkertaisia tai kaksinkertaisia kantoakseleita (FAR ja FAS), ohjaavia kantoakseleita (FAN) ja ohjaavia pusher-akseleita (FAG) sekä täydellinen valikoima telikuorma-autoja.

6×2-alustat ja kantoakseli

Kantoakselilla varustetut Euro 6 CF- ja XF 6×2 -alustat takaavat suuren kuormakapasiteetin. FAR-mallin kantoakseli on yksinkertainen, ja siihen asennettu 7,5 tonnin kantoakseli mahdollistaa jopa 13 tonnin enimmäiskapasiteetin. Nämä CF- ja XF-mallit sopivat täydellisesti kylmä- ja pakastekuljetuksiin sekä suurten määrien kuljettamiseen.

FAS-malleissa on kaksinkertainen 10 tonnin kantoakseli, joka varmistaa vankat kuljetusolot kuormille, joiden painopiste on suhteellisen korkealla. Tällaisia ovat esimerkiksi kontti- ja karjakuljetukset. CF ja XF 6×2 FAR sekä FAS ovat saatavissa 4,2–5,90 metrin pyöräväleillä.

Vielä yksi uutuus Euro 6 CF- ja XF -valikoimassa on ohjaavan kantoakselin malli (FAN), joka takaa erinomaisen ohjattavuuden. Uusi Euro 6 CF FAN on tästä syystä ihanteellinen käytettäväksi taajamissa, esimerkiksi jäte- ja juomakuljetuksissa.

Irtolavajärjestelmä

Sen lisäksi, että DAF:n taka-akselissa on ECAS-ilmajousitus, voidaan myös etuakseliin asentaa ilmajousitus ylimääräisellä nostokorkeudella. 6×2-alusta sopii täydellisesti irtolavajärjestelmään. Uuden ilmajousituksen ansiosta alustan etuosan korkeudensäätö on 280 millimetriä ja takaosan jopa 285 millimetriä. Lisääntyneen ilmatilavuuden ansiosta alustan nostaminen ja laskeminen on selvästi nopeampaa. Kaikki parannukset lisäävät ajoneuvon käytettävyyttä, tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä.

DAF tarjoaa myös täydellisiä irtolavajärjestelmiä suoraan tehtaalta. Järjestelmät sisältävät kehikon, konttikiinnikkeet ja täydellisen sähköjärjestelmän. Valittavana on vaihtolavalle sopiva vaihtoehto, jonka pituus on enintään 7,45 metriä (pysäköintikorkeus 1,32 m) sekä konteille sopiva vaihtoehto, jonka pituus on enintään 7,82 metriä (pysäköintikorkeus 1,12–1,32 m).

6×2-alustat ja ohjaava pusher-akseli

Erilaisten kantoakselillisten mallien lisäksi CF-alustoja on nyt saatavana myös ohjaavalla pusher-akselilla (FAG) varustettuna. Nämä on suunniteltu erityisesti sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa vaaditaan sekä suurta kuormakapasiteettia että käyttäjäystävällisyyttä. Esimerkkeinä voidaan mainita takakuormaimella varustetut puhtaanapitoajoneuvot ja maidon keräämiseen käytettävät ajoneuvot. Pusher-akseli, jonka tekninen enimmäiskuormakapasiteetti on 7,5 tonnia, asennetaan 13-tonnisen vetoakselin eteen.

Teliakselisto raskaammille kuljetuksille

DAF:n Euro 6 CF- ja XF 8×4 -mallit (FAD) on suunniteltu yrityksille, jotka käyttävät ajoneuvojaan raskaisiin ajoihin, kuten rakennustyömaa- ja erikoiskuljetuksiin. DAF:n napavälitteinen 8×4-alusta on tarkoitettu ajoneuvoille, joilla ajetaan säännöllisesti maastossa. Yksinkertaisella välityksellä varustettu alusta sen sijaan sopii rajoitettuun maastossa ajoon.

Euro 6 CF -mallia on saatavana myös 6×4-alustalla (FAT), joka on täydellinen hiekan ja maa-aineksen, jätesäiliöiden, maataloustuotteiden sekä betoni- ja kippikonttien kuljetukseen. Etuakselin akselikuorma on enintään 9 tonnia, teliakselin kuormitus 26 tonnia ja junapaino jopa 50 tonnia.

Sähköjärjestelmät sekä kokoonpanojen yksinkertainen asentaminen

Koko sähköjärjestelmä on saanut uuden muotoilun, joka suojaa ja takaa parhaan mahdollisen luotettavuuden. Koriin kuuluvat sähköiset ja elektroniset järjestelmät on ryhmitelty ja erotettu huolellisesti ajoneuvon toiminnoista, mikä helpottaa kokoamistyötä.

Euro 6 -alustojen monipuolisuuden ansiosta DAF on pystynyt entisestään laajentamaan mallivalikoimaansa ja vahvistamaan johtoasemaansa tarjoamalla yksilöllisen kuorma-autoratkaisun kaikkiin mahdollisiin kokoonpanoihin.

Lisätietoja:

Nicolina Ruff, markkinointivastaava, sähköposti: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Puhelin: +46 (0) 433 512 402
Matkapuhelin: +46 (0) 70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Nordic Truckcenter AB

Nordic Truckcenter AB on hollantilaisen Nordic Trucks -yhtiön tytäryhtiö ja DAF Trucksin pääedustaja Ruotsissa. Yhtiön huolto-organisaatiolla on korjaamoita ympäri maata. Kuorma-automerkki DAF laajenee Ruotsissa parhaillaan nopeaan tahtiin. DAF sekä kuorma-automerkit Kenworth ja Peterbilt ovat osa amerikkalaista PACCAR-konsernia.