Nyheter

Läs om vad som händer på Nordic Truckcenter

PACCARilla ennätysvuosi – USA:n vahvat kuorma-automarkkinat kasvattavat sen voittoa

2015-02-02

”PACCAR on saanut aikaan ennätyksellisen 18,99 miljardin US-dollarin vuosiliikevaihdon ja 1,36 miljardin US-dollarin nettotuloksen vuonna 2014. PACCAR ylsi yrityksen historian toiseksi parhaaseen nettotulokseen”, sanoo toimitusjohtaja Ron Armstrong.

”PACCARin taloudellinen tulos on seurausta yrityksen johtavien tuotteiden ja palvelujen menestyksestä, kuorma-autotoimitusten kasvusta Pohjois-Amerikassa ja markkinaosuuksien kasvusta jälkimarkkinoilla sekä PACCAR Financial Servicesin menestyksestä. Olen hyvin ylpeä 23 300 työntekijästämme, jotka ovat osoittaneet osakkeenomistajillemme ja asiakkaillemme ainutlaatuisen suorituskykynsä.”

”PACCARin erinomainen tulos ja vahvat kassavirrat ovat antaneet yrityksellemme mahdollisuuden investoida tuotekehitykseen, jälkimarkkinajakelukeskusten määrän lisäämiseen ja tuotantolaitostemme parantamiseen”, Armstrong lisää. ”PACCARin pohjoisamerikkalaisia asiakkaita hyödyttävät hyvä taloudellinen kasvu, rahtimäärien ennätyksellinen kasvu, alemmat polttoainehinnat sekä Kenworthin ja Peterbiltin alhainen polttoaineenkulutus.”

Ennätysliikevaihto ja suurempi nettovoitto

PACCARin liikevaihto vuonna 2014 oli 18,99 miljardia US-dollaria, kun se vuotta aiemmin oli 17,12 miljardia dollaria. PACCAR kasvatti nettovoittonsa 1,36 miljardiin US-dollariin vuonna 2014. Kasvua edellisvuoden 1,17 miljardista kertyi 16 prosenttia.

Vuoden 2014 kohokohtia

  • PACCAR toimitti maailmanlaajuisesti 142 900 ajoneuvoa.
  • Peterbilt vietti 75-juhlavuottaan ja Kenworth toimitti miljoonannen kuorma-autonsa.
  • DAF:n ohjaamotehdas Westerlossa, Belgiassa, valmisti miljoonannen DAF-ohjaamonsa.
  • PACCAR Parts avasi uuden Parts Distribution Center (PDC) Montrealiin, Kanadaan, ja sen TRP-varaosaohjelma täytti 20 vuotta.
  • PACCARin moottoritehtaalle Columbusissa, Mississipissä, ja Peterbiltin kuorma-autotehtaalle Dentonissa, Teksasissa myönnettiin ”Frost & Sullivans Manufacturing Leadership Awards” -palkinnot.
  • Amerikkalaiset kuorma-autojen jälleenmyyjät valitsivat PACCAR MX-13 -moottorilla varustetun Kenworthin T880-kuorma-auton ”Vuoden 2015 kuorma-autoksi”.
  • Brittiläinen GreenFleet Magazine valitsi DAF:n ”Vuoden valmistajaksi”.
  • PACCAR sai tunnustusta teknisestä johtajuudestaan InformationWeek-lehden ”2014 Elite 100 Companies” -listauksessa.
  • PACCAR investoi 438,7 miljoonaa US-dollaria pääomaprojekteihin sekä tutkimukseen ja kehitykseen.
  • PACCAR on toteuttanut yli 26 000 Six Sigma-projektia sitten vuoden 1997.

Globaalit kuorma-automarkkinat

Vuonna 2014 PACCARin markkinaosuus USA:n ja Kanadan raskaiden kuorma-autojen markkinoilla oli 27,9 %. Tätä kehitystä ovat edesauttaneet ennen kaikkea Kenworthin ja Peterbiltin erinomainen polttoainetalous ja ajoneuvojen ainutlaatuinen suorituskyky.

DAF on johtava merkki Euroopan vetoautosegmentillä ja markkinajohtaja Iso-Britanniassa, Alankomaissa ja Unkarissa. ”Asiakkaamme tuntevat DAF:n korkean laadun, alhaiset käyttökustannukset ja ylivertaisen ajomukavuuden”, sanoo Harrie Schippers, DAF:n toimitusjohtaja. DAF:n markkinaosuus yli 16 tonnin segmentillä oli 13,8 prosenttia.

PACCAR toimitti 3 600 kuorma-autoa Etelä-Amerikassa vuonna 2014, mikä on 37 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013.

Kenworth juhlii miljoonannen kuorma-autonsa toimitusta

Kenworth valmisti miljoonannen kuorma-autonsa Chillicothen tehtaallaan, Ohiossa marraskuussa. Auto oli Kenworth T680 Advantage.

DAF parantaa Transport Efficiency -ohjelmaansa

DAF:n uusi Transport Efficiency -ohjelma on tuottanut useita innovaatioita, jotka parantavat ajoneuvon suorituskykyä ja lisäävät polttoainesäästöjä jopa viisi prosenttia. DAF:n myyntijohtajan Ron Bonsenin mukaan PACCAR MX-13- ja MX-11-moottorit ovat saaneet uutta tekniikkaa: muun muassa vahvemman moottorijarrun, uudistetun turbon, optimoidun polttoaineen ruiskutuksen ja paremman ohjelmiston. Innovatiivinen Driver Performance Assistant parantaa polttoainetaloutta antamalla kuljettajalle monipuolista palautetta polttoaineenkulutuksesta ja jarrutustehokkuudesta. Predictive Cruise Control käyttää kehittynyttä GPS-tekniikkaa tieolosuhteiden ennakointiin ja Predictive Shifting valitsee olosuhteisiin parhaiten sopivan vaihteen.

Lisätiedot:

Nicolina Ruff, markkinointivastaava, sähköposti: nicolina.ruff@nordictruckcenter.se

Nordic Truckcenter AB
Puh: +46 (0)433-512 402
Matkapuhelin: +46(0)70 776 3738
www.nordictruckcenter.com

Tietoja Nordic Truckcenter AB:stä

Nordic Truckcenter AB on DAF Trucksin pääedustaja Ruotsissa. Yrityksellä on eri puolilla maata toimiva itsenäisistä huoltokorjaamoista koostuva huolto-organisaatio. Kuorma-automerkki DAF on vahvassa kasvussa Ruotsissa. DAF sekä kuorma-automerkit Kenworth ja Peterbilt kuuluvat amerikkalaiseen PACCAR-konserniin.