Alustan Rakenne

Innovaatio turvallisuuden ja tehokkuuden.

Monipuolisuuden voimaa

Alusta tarjoaa käytännöllisesti katsoen rajattomasti mahdollisuuksia asettelujen suhteen, ja alhainen tyhjäpaino mahdollistaa suuren kuormattavuuden. Suuri jäykkyys tuottaa erinomaiset ajo-ominaisuudet. Alusta on myös täysin tasainen, ja komponentit ovat mahdollisimman pitkälle sisäpuolella. Täydellinen pohja jokaiselle ajateltavissa olevalle korityypille tai sovellukselle.

Vakaa

Erinomainen suuntavakavuus korin jäykkyyden ja ilmajousitetun Stabilink-takajousituksen ansiosta. Etupyörien ripustukset mahdollistavat täydellisen tasapainon vaimennuksen, sivuvakauden ja jäykkyyden välillä. 8 tonnin etuakseli kaksilehtisellä paraabelijousituksella on vakiona. Raskaammissa sovelluksissa voidaan käyttää 9 tonnin etuakselia kolmilehtisellä paraabelijousituksella, jotta saavutetaan paras mahdollinen mukavuus. 7,5 tonnin etuakseli yhdellä ainoalla lehtijousella on uutuus – täydellinen sovelluksiin, joissa jokaisella kilolla on merkitystä.

Älykäs

Alustan kehittämisessä tavoitteena on ollut luoda mahdollisimman paljon tilaa. Alustan päälle tulevat komponentit voidaan sijoitella monella eri tavalla. Pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä voidaan sijoittaa oikealle tai vasemmalle alustan päällä, ja lisäksi se voidaan jakaa. Suuret tai pienet polttoainesäiliöt, pakoputki vasemmalle, oikealle tai pystysuoraan – monet erilaiset vaihtoehdot ovat mahdollisia. Vetoautoversioiden AdBlue-säiliö on sijoitettu käytännöllisesti ohjaamon alle, ja akut ovat takana alustan päällä. Tämä tarjoaa hyvän tilan hydraulisäiliöille ja polttoainesäiliöille, joiden kokonaistilavuus on
jopa 1 500 litraa.

Helppo päällerakennettavuus

Kaikissa kuorma-auton alustoissa on tarkasti suunniteltu asennusreikämalli, jonka ansiosta päällirakenteiden asennus on mahdollisimman helppoa. Urakoitsijoiden ajoneuvot voidaan varustaa tehtaalla konsolikiinnittimillä, mikä helpottaa esim. itsekippaavan lavan asennusta. Päällirakennemoduuli (Body Builder Module, BBM) on valinnaisvaruste, joka muodostuu standardisoidusta ajoneuvon ja päällirakenteen välisestä liitoksesta. Se on täysin erillään ajoneuvon muista toiminnoista. BBM tarjoaa laajan ajoneuvosignaalien ja asiakaskohtaisten valvontatoimintojen valikoiman ja varman käytettävyyden. Tämä tuo mukanaan etuja, kuten lyhyempi asennusaika ja kuorma-auton sujuva käyttö.

Ennakoiva

Ennakoiva vakionopeudensäädin ja ennakoiva vaihtaminen (valinnaisena malleihin, joissa on PACCAR MX-11- tai MX-13- moottorit) on uutta ja innovatiivista tekniikkaa. Kehittynyt GPS-teknologia määrittää kuorma-auton tarkan sijainnin ja seuraavien 1–2 kilometrin aikana odotettavissa olevat ajo-olosuhteet. Järjestelmä ”ajattelee etukäteen” ja ennustaa nousut ja alamäet. Mukautuva vakionopeudensäädin kykenee määrittämään ilmoitetun alueen sisällä ihanteellisen nopeuden, ja ennakoiva vaihtaminen valitsee ihanteellisen vaihteen. Tämän järjestelmän ansiosta polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä voidaan vähentää 3 % etenkin ajettaessa epätasaisia matkoja.

Tarkkaavainen

Linkkuveitsiefektin ja kaatumisen estävä ajoneuvon vakauden säätö (Vehicle Stability Control, VSC), on vakiona, samoin kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS), joka jarruttaa ajoneuvoa hätätilanteessa ilman kuljettajaa. Parhaan mahdollisen turvallisuuden takaamiseksi CF:n vakiovarusteluun kuuluu mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) ja etutörmäysvaroitin (FCW).* Se pienentää kuljettajan rasitusta ja lisää muiden liikenteessä olijoiden turvallisuutta.

Hiljainen

Erittäin hiljainen malli tarjoaa lisää kuljetusmahdollisuuksia kaupunkimiljöissä. Erilaisilla älyteknologioilla, kuten moottorin erikoisohjelmisto ja koteloitu vaihteisto, rajoitetaan melua ”hiljaisessa käyttötilassa”, jolloin melu ei ylitä arvoa 72 dB(A). Näin ajoneuvo saadaan ihanteelliseksi tavaroiden lastaukseen ja purkamiseen alueilla, joilla on voimassa melurajoituksia iltaisin, yöllä ja aikaisin aamulla. CF Silent on saatavilla vetoautona tai kuorma-autona, jolla on PACCAR MX-11-moottori.

* Ajoneuvoille, joissa on kaksi tai kolme akselia ja ilmajousitus takana. Löytyy valinnaisena kaikille muille ajoneuvoille lukuun ottamatta malleja FAK, FAQ, FAT Construction ja FAD Construction, ACC (FCW:llä ja AEBS:llä).

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo