Voimansiirto

Parempi ympäristölle ja liiketulokselle.

Paras mahdollinen käytettävyys ja luotettavuus

DAF on kehittänyt CF:lle kolme moottoria: 6,7-litrainen PACCAR PX-7, 10,8 litran PACCAR MX-11 ja 12,9-litrainen PACCAR MX-13. Kaikki ovat saatavilla eri teho- ja vääntömomenttiluokkiin. Euro 6 -normin mukaiset tiukat päästövaatimukset läpäistään huippumodernin ja tarkasti testatun teknologian, kuten common rail -polttoainesuihkutuksen, vaihtuvageometrisen turboahtimen, pakokaasujen kierrätyksen ja pakokaasupäästöjen älykkään jälleenkäsittelyn ansiosta. Monet lisäparannukset merkitsevät sitä, että moottorit ovat entistäkin tehokkaampia. Parempi ympäristölle ja liiketulokselle.

Luotettava

Paras mahdollinen käytettävyys ja luotettavuus yhdessä alhaisten ylläpitokustannusten kanssa auttaa parantamaan tulosta. Huoltoväli on jopa 60 000 kilometriä mallilla PACCAR PX-7 ja 200 000 kilometriä malleilla MX-11 ja MX-13. Tämä merkitsee käytännössä yhtä ainoaa huoltokäyntiä vuodessa. Näin ajoneuvon käytettävissä olo maksimoidaan. Tarkkaan harkitut suunnittelutoiminnot, kuten polttoainesuodattimen ja kosteuden erottimen yhdistetty yksikkö ja yksi ainoa moniurahihna, pitävät huoltokulut alhaisina. Johdinsarjat on koteloitu vaahtomuovin sisään maksimaalisen toimintavarmuuden takaamiseksi. Ainutlaatuista alalla.

Tehokas

CF-malleissa käytetyt PACCAR Euro 6 -moottorit ovat puhtaita ja tehokkaita. Moottori ja pakokaasupäästöjen jälkikäsittely toimivat täydellisesti yhdessä älykkäiden anturien ja ohjelmiston ansiosta. Tuloksena on erinomainen teho yhdessä hyvin suotuisan polttoaineen käytön kanssa. Eco Mode -vakiotoiminto (malleissa, joissa on PACCAR MX-11- tai MX-13-moottori) alentaa vääntömomenttia 10 % lukuun ottamatta kaikkein suurimpia vaihteita. Tämä sen takia, että useimmat tilanteet eivät vaadi täyttä kiihdytystä, vaikkakin se vaihtoehto onkin yhä käytettävissä napin painalluksella. Päivittäisessä käytössä Eco Mode merkitsee 1 % lisäpolttoainesäästöjä.

Puhdas

DAF:in tavoitteena on, että hiukkassuodatin regeneroi passiivisesti mahdollisimman paljon mahdollisimman alhaisen polttoaineen kulutuksen vuoksi. Sen vuoksi esim. PACCAR MX-11- ja MX-13-moottoreiden pakosarja on koteloitu, jotta voidaan ottaa talteen mahdollisimman paljon arvokasta lämpöä. SCR-katalysaattori on myös rakennettu säilyttämään optimaalisen lämpötilan. Älykäs pinnoite takaa parhaan mahdollisen tehokkuuden laajalla lämpötila-alueella. Tämän ansiosta moottori toimii oikein ja mahdollisimman tehokkaasti. Hiukkassuodattimen puhdistusväli on jopa 500 000 kilometriä moottorin tyypistä ja käytöstä riippuen.

landscap-05

Kolme eri moottoria

PX-7

Tämä voimakas, hiljainen ja taloudellinen 6,7-litrainen moottori soveltuu hyvin intensiiviseen jakelukuljetukseen. Alhaisin tyhjäpaino mahdollistaa suurimman mahdollisen hyötykuorman. Saatavana tehoilla 172 kW/234 hv – 239 kW/325 hv ja vastaavilla lähtevillä vääntömomenteilla 900 – 1 200 Nm. Tämä tarjoaa vertaansa vailla olevat ajo-ominaisuudet edullisella polttoaineenkulutuksella ja alhaisilla päästöarvoilla. Alhaisesta melutasosta hyötyvät sekä kuljettaja että ympäristö.

daf-euro-6-xf-driveline

MX-11

Täydellinen jakelukuljetuksiin, mutta myös vaativiin sovelluksiin, joissa alhaisella tyhjäpainolla sekä alhaisella polttoaineenkulutuksella on erittäin suuri merkitys. 10,8 litran PACCAR MX-11 moottoria on saatavilla jopa viitenä eri versiona (220 kW/299 hv – 300 kW/449 hv maksimaalisen vääntömomentin ollessa 1 350 – 2 200 Nm), ja se on jopa 3 % taloudellisempi kuin jo erittäin tehokas MX-13. Tämän lisäksi se on 180 kg kevyempi. Tämä merkitsee vielä yhtä tilaisuutta parantaa tuottavuutta entisestään.

MX-13

Voimakas 12,9 litran PACCAR MX-13-moottori viimeistelee CF:n moottorivalikoiman. Käyttöiäksi on suunniteltu vähintään 1,6 miljoonaa kilometriä. Tehot 315 kW/428 hv, 355 kW/483 hv ja 390 kW/530 hv sekä vaikuttavat vääntömomentit 2 300, 2 500 tai 2 600 Nm. Maksimaalinen teho saavutetaan alhaisilla kierrosluvuilla, ja se on käytettävissä laajalla nopeusalueella. Tämä merkitsee vähemmän vaihtamisia ja siten puhdasta ajonautintoa.

Sopivat täydellisesti

CF:ssä on uudet tai entisestään parannetut vaihteistot, jotka sopivat täydellisesti yhteen PACCAR-moottoreiden kanssa. Manuaalinen, automaattinen tai puoliautomaattinen – aina löytyy vaihteisto, joka sopii täydellisesti käyttöalueelle.

PACCAR PX-7 -moottorit on kytketty vakiona manuaaliseen vaihteistoon, jossa on 6 tai 9 vaihdetta. PACCAR MX-11 -moottorit toimitetaan 271 kW/369 hv asti manuaalisella vaihteistolla, jossa on 8 tai 9 vaihdetta ja ylivaihde. Kahdessa tehokkaimmassa mallissa, samoin kuin PACCAR MX-13:ssa, on manuaalinen vaihteisto, jossa on vakiona 12 tai 16 vaihdetta Servoshiftin kanssa parhaan mahdollisen vaihtamismukavuuden varmistamiseksi.

PACCAR-moottorit voidaan yhdistää myös automaattiseen TraXon-vaihteistoon. Se on tarkoitettu PACCAR PX-7-moottoreille 6 tai 12 vaihteella sekä MX-11- ja MX-13-moottoreille 12 tai 16 vaihteella, jotka on hienosäädetty raskaaseen tai maantie-/maastokuljetukseen tai nesteiden kuljetukseen (MX-11 ja MX-13).

EcoRoll-toiminnon ansiosta kuorma-auto vierii alaspäin kontrolloidusti helpommissa alamäissä, ja moottori on tyhjäkäynnillä. Fast Shift – nopeampi vaihto suurempien vaihteiden välillä – mahdollistaa alemman polttoaineenkulutuksen. Uusi ohjelmisto ja uudet anturit tarjoavat erinomaiset ominaisuudet käynnistyksessä ja ohjauksessa.

Täysin automaattinen vaihteisto on saatavilla erikoissovelluksiin. Se soveltuu täydellisesti paloautojen ja roska-autojen kaltaisiin ajoneuvoihin.

Säästöjä

MX-moottorijarrun jarrutustehoa on parannettu entisestään. Uusi MX-moottorijarru antaa 20 % enemmän tehoa (esimerkiksi 360 kW nopeudella 2 000 r/min PACCAR MX-13 -moottorilla), minkä ansiosta se on erinomainen vaihtoehto hidastimelle useimmissa erilaisissa käyttötarkoituksissa. Hallintalaitteet on uusittu niin, että kuljettaja pystyy ohjaamaan järjestelmää ohjauspyörästä kolmessa vaiheessa. Se merkitsee sitä, että jarruvoima voidaan mukauttaa optimaalisesti ajo-olosuhteisiin. Tämä tarkoittaa mukavampaa ajoa samalla, kun jarrujen kuluminen ja polttoaineen kulutus pienenevät.

landscap-02

landscap-05

Luja

Voimansiirron saattaa tehokkaasti loppuun SR1344-taka-akseli, jonka tekninen kantokyky on 13 tonnia. Se on vielä kevyempi, mutta yhtä luja ja toimintavarma. Se toimitetaan vakiona yhdistelmiin, joiden paino on jopa 44 tonnia ja joissa moottorin vääntömomentti on jopa 2 300 Nm. SR1347 -taka-akseli toimitetaan vaativampiin sovelluksiin. Molemmat voidaan yhdistää ilmajousitettuun Stabilink-akselijousitukseen. Se on kevyempi ja sillä on suuri jäykkyys, mikä takaa optimaaliset ajo-ominaisuudet. Maasto-ajoon on saatavilla DAFin tunnettu 8-tankoinen teliakselijousitus. Se tarjoaa 270 mm jousituksen liikkeet ja vertaansa vailla olevan vakauden.

Kuorma-auto moniin eri sovelluksiin

Täydellinen valikoima voimanottoja moottorille ja vaihteistolle on välttämätön kuorma-autolle, jota käytetään moniin eri sovelluksiin. Ne takaavat korin ja siihen kuuluvan varustuksen voimakkaan ja tehokkaan käytön. Niiden ansiosta CF soveltuu täydellisesti esim. betonimyllyille, palo-autoon, loka-autoon tai kylmäkuljetusajoneuvoon.

Voimakas

Mukautettu voimanotto jokaiseen sovellukseen. PACCAR MX-11- ja MX-13 -moottoreiihin DAF:lla on tarjolla tunnettu moottorivoimanotto ”kello yksi” -versiolla, laippa- tai pumppukäytöllä ja yli 800 Nm vääntömomentilla. Se soveltuu täydellisesti sementtimyllyn tai tiivistysjärjestelmän ajoon. Olemassa on myös välillinen moottorivoimanotto pumppuliitännällä. Sen teho on 35 kW. MX-11-moottorissa on saatavilla myös pumppukäytön moottorivoimanoton ”kello 11” -versio. Se asennetaan suoraan moottorin päälle, ja sillä on 250 Nm vääntömomentti. Se soveltuu erittäin hyvin kevyisiin ulkoisiin käyttölaitteisiin. Luonnollisestikin valittavana on myös suuri valikoima vaihteiston voimanottoja.

Viileä

PACCAR PX-7-moottorissa sekä MX-11- ja MX-13-moottoreissa on nyt valmius jääkaappigeneraattorin asennukseen. Kiinteä asennus takaa vesi- tai ilmajäähdytteisen ”Frigoblock”-generaattorin luotettavan käytön. Tämä rakenne pidentää kiilahihnojen käyttöikää huomattavasti. Se takaa maksimaalisen toimintavarmuuden sekä säästöä kustannuksissa ja huolloissa. Tämän lisäksi jäähdytysyksikön käyttöön tarkoitetun generaattorin asennus on helppoa parhaan mahdollisen tehokkuuden saavuttamiseksi.

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo