Alustan Rakenne

Jäykkä alusta joka tuo erinomaiset ajo-ominaisuudet.

Sekä luja että joustava

Hyvin suunnitellun alustan alhainen paino mahdollistaa suuret hyötykuormat. Suuri jäykkyys takaa erinomaiset ajo-ominaisuudet. Sellaiset komponentit kuin polttoainesäiliöt, akut, EAS-yksikkö, AdBlue-säiliö ja varapyörä voidaan asentaa eri paikkoihin alustan päälle. Kaiken tarkoituksena on paras mahdollinen tehokkuus.

Joustava

XF-alustaa kehitettäessä tavoitteena on ollut luoda mahdollisimman paljon tilaa. Parhaan mahdollisen joustavuuden takaamiseksi alustan rakentamisessa SCR-katalysaattori ja hiukkassuodatin voidaan asentaa kumpikin erikseen. Vetoauton AdBlue-säiliö on asennettu käytännöllisesti ohjaamon alle. Se tarjoaa hyvän tilan pumppujärjestelmälle, hydraulisäiliöille ja polttoainesäiliöille, joiden kokonaistilavuus on vähintään 1 500 litraa.

Mukava

Akselien, akselien jousituksen ja ohjauksen innovatiivisen rakenteen ansiosta XF:llä on erinomaiset ajo-ominaisuudet. On nautinto ajaa XF:ää. 8 tonnin lehtijousitettu etuakseli toimitetaan vakiona. Ilmajousitus on saatavilla valinnaisena vielä suuremman ajomukavuuden saavuttamiseksi. Stabilink-jousitus on kahden vääntösauvan ja yhden kallistuksenvakaajan yhdistelmä, jolla saadaan optimaalinen vakaus yhdessä alhaisemman painon kanssa. Raskaampiin tehtäviin tarjolla on myös 9 tonnin etuakseli.

Kevyt

Alusta on valmistettu vahvasta ja kevyestä korkealaatuisesta teräksestä. Vetoautoissa ja myös tietyissä kuorma-autotyypeissä on voimakkaaseen ja kevyeen taka-akseliin asennettu Stabilink-rakenne, joka takaa optimaalisen vierintävakauden ja kevyemmän painon. Ja silloin kun jokainen kilo merkitsee, on saatavilla myös 7,5 tonnin etuakseli yksilehtisellä jousituksella. Malli soveltuu hyvin säiliöautoihin ja irtokuorman kuljetuksiin, etenkin yhdistettynä PACCAR MX-11-moottoriin.

Ennakoiva

Ennakoiva vakionopeudensäädin ja ennakoiva vaihtaminen (valinnaisena) ovat uusia, innovatiivisia tekniikoita. Kehittynyt GPS-teknologia määrittää kuorma-auton tarkan sijainnin ja seuraavien 1–2 kilometrin odotettavissa olevat ajo-olosuhteet. Järjestelmä ”ajattelee etukäteen” ja ennustaa nousut ja alamäet. Mukautuva vakionopeudensäädin kykenee määrittämään ilmoitetun alueen sisällä ihanteellisen nopeuden, ja ennakoiva vaihtaminen valitsee ihanteellisen vaihteen. Tämän järjestelmän ansiosta polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä voidaan vähentää 3 % etenkin ajettaessa epätasaisia matkoja.

Tarkkaavainen

Linkkuveitsiefektin ja kaatumisen estävä ajoneuvon vakauden säätö (Vehicle Stability Control, VSC) on vakiona, samoin kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS), joka jarruttaa ajoneuvoa hätätilanteessa ilman kuljettajaa. Parhaan mahdollisen turvallisuuden takaamiseksi XF:n vakiovarusteluun kuuluu mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) ja etutörmäysvaroitin (FCW). Se pienentää kuljettajan rasitusta ja lisää muiden liikenteessä olijoiden turvallisuutta.

Hiljainen

Erittäin hiljainen malli tarjoaa lisää kuljetusmahdollisuuksia kaupunkimiljöissä. Erilaisten älyteknologioiden käyttöönotolla, joihin kuuluu erityinen moottorin ohjelmisto ja koteloitu vaihteisto, rajoitetaan melua ”hiljaisessa käyttötilassa”, jolloin se ei ylitä arvoa 72 dB(A). Näin ajoneuvo saadaan ihanteelliseksi tavaroiden lastaukseen ja purkamiseen alueilla, joilla on voimassa melurajoituksia iltaisin, yöllä ja aikaisin aamulla. XF Silent on saatavilla vetoautona tai alustalla ohjaamon kanssa, jossa on PACCAR MX-11-moottori.

Påbyggnadsvänlig

Alla chassi har ett noggrant uttänkt fästhålsmönster som gör att påbyggnaden blir maximalt enkel att montera. Entreprenadfordon kan utrustas med konsolfästen från fabrik som gör det enklare att t.ex. montera ett tippflak. Påbyggarmodulen (Body Builder Module, BBM) är ett tillval som utgör en standardiserad anslutning mellan fordonet och påbyggnationen och är helt fristående från fordonets övriga funktioner. BBM ger säker åtkomst till ett brett utbud fordonssignaler och kundspecifika kontrollfunktioner. Detta innebär fördelar som kortare installationstid och smidig användning av själva lastbilen.

daf-xf-510-ftm-8x4-2015264

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo