Voimansiirto

Aina parempi ympäristölle ja sinun liiketuloksellesi.

Tehollista voimaa

Kuusisylinteriset moottorit, PACCAR MX-11 10,8-litraisena ja PACCAR MX-13 12,9-litraisena, tunnetaan korkeasta tehokkuudestaan.Euro 6 -normin mukaiset tiukat päästövaatimukset täytetään huippumodernin ja tarkasti testatun teknologian, kuten common rail -polttoainesuihkutuksen, vaihtuvageometrisen turboahtimen, pakokaasujen kierrätyksen ja pakokaasupäästöjen älykkään jälleenkäsittelyn ansiosta. Monet lisäparannukset merkitsevät sitä, että moottorit ovat entistäkin tehokkaampia. Tulos? 2 % lisäpolttoainesäästöt! Aina parempi ympäristölle ja sinun liiketuloksellesi.

Voimakas

PACCAR MX-13 -moottoria on saatavilla kolmena versiona, ja MX-11 on myös saatavilla voimakkaimmassa luokittelussa, mikä tarjoaa suuret valinnanmahdollisuudet luokittelun ja vääntömomentin* suhteen. Maksimaalinen käyttövoima säilytetään alhaisilla moottorin kierrosluvuilla, ja se on käytettävissä laajalla nopeusalueella. Tämä merkitsee sujuvaa käyttöä, vähemmän vaihtamista, parempaa polttoainetaloutta ja puhdasta ajamisen iloa.

paccar-mx-11-euro-6-engine-01

Taloudellinen

Älykkäät anturit ja ohjelmisto takaavat sen, että moottori ja pakokaasujen jälleenkäsittely toimivat optimaalisesti yhdessä alentaen polttoaineen kulutusta ja kilometrikohtaisia käyttökustannuksia. PACCAR MX-11 -moottori on 3 % taloudellisempi kuin jo erittäin tehokas MX-13. Painon alentaminen 180 kilolla kasvattaa myös hyötykuormaa. Se on tärkeää silloin, kun jokainen kilo merkitsee, niin kuin asia on säiliöautoissa ja irtotavarakuljetuksissa.

Jalostettu

PACCAR MX -moottorit ovat nyt entistäkin tehokkaampia erilaisten teknisten parannusten ansiosta. Niihin kuuluvat parempi polttoaineen monivaihesuihkutus, tehokas kaksivaiheinen vesipumppu, optimoitu öljyn syöttö ja parannettu ohjelmisto. Lisäksi sisäisiä kitkahäviöitä on pienennetty.

Eco Mode

Eco Mode on vakiotoiminto, joka pienentää moottorin vääntömomenttia 10 % ensimmäisten 11 vaihteen kohdalla. Tämä sen takia, että useimmat tilanteet eivät vaadi täyttä kiihdytystä, vaikka se vaihtoehto on jatkossakin käytettävissä napin painalluksella. Päivittäisessä käytössä Eco Mode -toiminnolla saavutetaan polttoaineen 1 % lisäsäästöt.

* PACCAR MX-13: 315 kW/428 hv – 2 300 Nm, 355 kW/483 hv – 2 500 Nm, 390 kW/530 hv – 2 600 Nm
PACCAR MX-11: 330 kW/449 hv – 2 300 Nm

Puhdas

Pakokaasuarvojen pitämiseksi mahdollisimman alhaisina XF:ssä on pakokaasujen jälkikäsittelyyn tarkoitettu järjestelmä, joka muodostuu aktiivisesta hiukkassuodattimesta ja SCR-katalysaattorista (valikoiva katalyyttinen pelkistys). Hiukkassuodatin kerää jäljellä olevat nokihiukkaset, jotka sitten regeneroidaan (poltetaan) automaattisesti kuumien pakokaasujen avulla. SCR-yksikkö käyttää AdBlueta pakokaasujen typpioksidien (NOx) hajottamiseen. Tämän yhdessä vaikuttavan pitkälle kehitetyn tekniikan ansiosta XF täyttää tiukat Euro 6 -vaatimukset paremmin kuin hyvin – ja mahdollisimman tehokkaasti.

Luotettava

Korkealaatuisten materiaalien, kuten esim. kompaktin grafiittiraudan, käyttö moottorilohkossa ja sylinterinkannessa lisää toimintavarmuutta ja pidentää käyttöikää. Tätä täydennetään integroiduilla toiminnoilla. Polttoaineputket on sisäänrakennettu moottorilohkoon ja sylinterikanteen, öljysuodatin, termostaatti ja jäähdytin on yhdistetty moduuliin, ja kaapelit on koteloitu vaahtomuoviin. PACCAR MX-13 -moottori on kehitetty kestämään vähintään 1,6 miljoonan kilometrin käyttöiän!

Käytännöllinen

DAF XF tarjoaa alhaisemmat käyttökustannukset, mikä merkitsee myös alhaisempia huoltokustannuksia. PACCAR MX-11 ja MX-13 -moottorien huoltoväli on jopa 200 000 kilometriä, osaksi öljypohjan kasvaneen kapasiteetin ansiosta. Käytännössä tämä merkitsee vain yhtä huoltotapahtumaa vuodessa. Polttoainesuodatin ja kosteuden erotin on koottu yhteen yksikköön, mikä helpottaa huoltoa. Kummassakin moottorissa on yksi ainoa moniurahihna.

Älykäs

XF:ssä on 12- tai 16-portainen manuaalinen vaihteisto. Saatavilla on myös automatisoitu AS Tronic-vaihteisto, jossa on useita innovatiivisia toimintoja. Älykäs ohjelmisto ja anturit takaavat sujuvan ajon ja ohjattavuuden kytkimen asteittaisen kosketuksen kautta. EcoRoll-toiminnon ansiosta kuorma-auto vierii alaspäin kontrolloidusti helpommissa alamäissä, ja moottori on tyhjäkäynnillä ja vapaakytkinasennossa. Näin säästetään polttoainetta. Sen lisäksi moottori sammuu automaattisesti 5 minuutin tyhjäkäynnin jälkeen, mikä säästää polttoainetta 1,5 litraa tunnissa.

Säästöjä

MX-moottorijarrun jarrutustehoa on parannettu entisestään. Uusi MX-moottorijarru antaa 20 % enemmän tehoa (esimerkiksi 360 kW nopeudella 2 000 r/min PACCAR MX-13-moottorilla), minkä ansiosta se on erinomainen vaihtoehto hidastimelle useimmissa eri käyttötarkoituksissa. Hallintalaitteet on uusittu niin, että kuljettaja pystyy nyt ohjaamaan järjestelmää ohjauspyörästä kolmessa vaiheessa. Se merkitsee sitä, että jarruvoima voidaan mukauttaa optimaalisesti ajo-olosuhteisiin. Tämä tarkoittaa mukavampaa ajoa samalla, kun jarrujen kuluminen ja polttoaineen kulutus pienenevät.

Voimakas

Taka-akseli SR1344 on kevyt, erittäin hiljainen ja sillä on 13 tonnin tekninen akselipaino. Tämä akseli toimitetaan vakiona enintään 44 tonnin yhdistelmäpainoille ja enintään 340 kW/462 hv moottoritehoille. Alhainen öljytaso vähentää sisäisiä häviöitä ja säästää enemmän polttoainetta. SR1347-taka-akselia on parannettu entisestään raskaampiin sovelluksiin.

Koe ajaminen uudella tasolla

Tervetuloa koeajolle, tulet hämmästymään.

Varaa koeajo